|
צילום: דן פרץ
פרחי קוקטיל: מוס אוכמניות בג'לי שמפניה
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 03.08.12
מתכון לפרחי קוקטיל – שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה: באדיבות מירי ארזי, שפית ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.
מרכיבים עיקריים: שמפניה, שוקולד לבן, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 8 כוסות קינוח
מצרכים להכנת המתכון
5 גרם ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים קרים 1.5 כוסות שמפניה 1/2 כוס סוכר לשכבת מוס אוכמניות: 150 גרם מחית אוכמניות/ קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות) 1/4 כוס סוכר 50 גרם שוקולד לבן מומס 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
אופן הכנת המתכון
- בקערת מיקרו יש לחמם את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ולערבב עם הגלטין.
- להכניס למיקרו לעוד דקה, לסנן היטב ולמזוג 1/3 גובה מכוס ההגשה. להניח אוכמנייה טרייה או קפואה.
- יישאר נוזל אותו יש לשפוך לתבנית אנגלייש קייק ולהקפיא לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.
להכנת מוס האוכמניות:
- להמיס את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרו, להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב. לקרר מעט, ולקפל עם הקצפת עד יצירת מוס קרמי ואחיד.
- לזלף על שכבת השמפניה בכוסות עד 3/4 גובה הכוסויות., להקפיא עוד כשעתיים.
- יש להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.
- את הג'לי בתבנית להוציא מהמקפיא ולחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ ולשמור במקרר.
- לקשט כל כוסית מוס ב-3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמנייה הטרייה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|