מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פרחי קוקטיל: מוס אוכמניות בג'לי שמפניהצילום: דן פרץ

פרחי קוקטיל: מוס אוכמניות בג'לי שמפניה

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 03.08.12

מתכון לפרחי קוקטיל – שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה: באדיבות מירי ארזי, שפית ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.

מרכיבים עיקריים: שמפניה, שוקולד לבן, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 8 כוסות קינוח

מצרכים להכנת המתכון

5 גרם ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים קרים
1.5 כוסות שמפניה
1/2 כוס סוכר
 
לשכבת מוס אוכמניות:
150 גרם מחית אוכמניות/ קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות)
1/4 כוס סוכר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת

אופן הכנת המתכון

  • בקערת מיקרו יש לחמם את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ולערבב עם הגלטין.
  • להכניס למיקרו לעוד דקה, לסנן היטב ולמזוג 1/3 גובה מכוס ההגשה. להניח אוכמנייה טרייה או קפואה. 
  • יישאר נוזל אותו יש לשפוך לתבנית אנגלייש קייק ולהקפיא לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.

להכנת מוס האוכמניות:

 

  • להמיס את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרו, להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב. לקרר מעט, ולקפל עם הקצפת עד יצירת מוס קרמי ואחיד.
  • לזלף על שכבת השמפניה בכוסות עד 3/4 גובה הכוסויות., להקפיא עוד כשעתיים.
  • יש להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.
  • את הג'לי בתבנית להוציא מהמקפיא ולחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ ולשמור במקרר.
  • לקשט כל כוסית מוס ב-3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמנייה הטרייה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il