|
צילום: יח"צ
מתכון לכדורי ארנצ'יני: כדורי ריזוטו מטוגנים
מאת: yaffapr, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 06.08.12
מתכון להכנת כדורי ארנצ'יני (Arancini): כדורי ריזוטו מטוגנים, באדיבורת השף אליאב גולדברג, מרשת המסעדות האיטלקיות נובה ג'ויה.
מרכיבים עיקריים: ביצים, נענע, חמאה, פירורי לחם, אורז.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גרם ריזוטו מבושל או אורז רגיל מבושל חופן פירורי לחם 5 כפות פרמז'ן מגורד 5 כפות פיקורינו מגורד 2 ביצים טרופות 2 כפות (40 גרם) חמאה רכה מעט צ'לי יבש 3 כפות נענע קצוצה קורט מלח קורט פלפל
אופן הכנת המתכון
- מכניסים לקערה את הריזוטו, חמאה, פרמז'ן, פיקורינו, נענע, צי'לי מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכדררים כדורים במשקל של 30 גרם ומקמחים, טובלים בביצה וטובלים בפירורי לחם.
- ניתן לשמור בהקפאה 3 חודשים ובקירור 2 ימים.
אופן הרכבת המנה:
- מטגנים 4 כדורי ארנצ'יני בשמן עמוק שחומם מראש לטמפרטורה של 325 מעלות.
- לוקחים את כדורי הארנצ'יני ומניחים על צלחת הגשה עם נייר סופג.
- מפזרים נענע קצוצה, צ'ילי יבש ופרמז'ן מגורד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|