מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אורז עם חלב (סוטלץ')צילום: © viperagp / Fotolia

אורז עם חלב (סוטלץ')

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: פודינג
פורסם בתאריך: 27.08.12

מתכון להכנת סוטלץ': מעדן פודינג אורז תורכי, המורכב מאורז עם חלב וקינמון. מתאים כקינוח קר או חם.

מרכיבים עיקריים: אורז, קוקוס, מי ורדים, סוכר וניל, חלב.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 3 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3/4 כוס אורז פרסי 
1.5 ליטר חלב (3% שומן)
3/4 כוס סוכר וניל
2 טיפות מי ורדים
½ כוס קוקוס

אופן הכנת המתכון

  • שופכים את האורז לשכבה אחידה בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. לאחר הרתיחה, יש להשאיר עוד כעשר דקות עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.
  • יוצקים את החלב מעל האורז, מעבירים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעה נוספת, כאשר מדי פעם בוחשים. ככל שהאורז סמיך יותר יש לבחוש יותר. מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל כעין קרם.
  •  מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר הוספת כל הסוכר מסירים מן האש. 

ניתן להגיש חם או קר.לפני ההגשה לפזר מעט קינמון מעל הסוטלץ'.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il