מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש בצלצילום: יעקב הררי

קיש בצל

מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון להכנת קיש בצל, באדיבות בן עמי ברתיני שביט מקונדיטוריית בן עמי.

מרכיבים עיקריים: בצל.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: תבנית פיירקס בגודל 20*30

מצרכים להכנת המתכון

לבצק לקיש:
1.5 כוסות קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח  
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון        

למלית:
כ-5 בצלים מאודים 
100 גרם גבינה צהובה
250 גרם  גבינה 9%
2 כפות שטוחות קמח
1/2 כפיות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כפית  מלח
1/4 כפית כוסברה
1/4 כפית אגוז מוסקט 

אופן הכנת המתכון

להכנת הבצק:

  1. מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).
  2. מרדדים בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא. 
  3. אופים אפייה מקדימה של כ- 15 דקות עד שמזהיב.

להכנת המלית:

  1. לערבב היטב הכל יחד ולמזוג לקלתיות הבצק.  
  2. לאפות בחום של 175 מעלות במשך כ–35 דקות.

בתיאבון!

צילומים: יעקב הררי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il