מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלמון מושחר ואטריות ביציםצילום: יח"צ

סלמון מושחר ואטריות ביצים

מאת: בנפייבר, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון לסלמון מושחר ואטריות ביצים, באדיבות גולן ישראלי, שף ראשי מלון הרודס תל אביב ובנפייבר אבקת סיבים תזונתיים מסיסים.

מרכיבים עיקריים: מירין, רוטב סויה, זנגביל, וואסבי, כוסברה, אטריות, .

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

10 יחידות פילה סלמון במשקל של 200 גרם ליחידה

למרינדה: 200 סמ"ק מירין 100 סמ"ק סקי (יין אורז) 50 סמ"ק סויה שחורה 100 סמ"ק רוטב סויה (מתוק) 20 סמ"ק שמן שומשום 2 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר 20 גרם ג'ינג'ר קצוץ 10 גרם וואסבי צרור כוסברה

תוספת: 500 גרם אטריות ביצים

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה כולל הבנפייבר בכלי, ומעבירים למחבת.
  2. מעבירים לגז ומניחים בתוך המחבת עם המרינדה כשהיא עדין קרה את נתחי הסלמון.
  3. על אש קטנה מביאים לרתיחה כאשר כל זמן הבישול (9 דקות) בעזרת כף יוצקים מהמרינדה על הדג.
  4. לאחר 9 דקות המרינדה מצטמצמת והופכת לרוטב ואז מוסיפים את הוואסבי, סוגרים את האש ומשהים כדקה.
  5. את אטריות הביצים מבשלים כ-7 דקות במים רותחים עם מעט שמן ומלח.
  6. להגשה מניחים את האטריות על צלחת בוזקים עליהם מעט מהרוטב ועלי כוסברה.
  7. מניחים מעל את הדג.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il