|
צילום: יח"צ
תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש
מאת: בנפייבר, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 07.09.12
מתכון למנת חג עיקרית, חגיגית במיוחד: תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש, מתכון ל-10 סועדים, באדיבות בנפייבר אבקת סיבים תזונתיים מסיסים.
מרכיבים עיקריים: לפת, קולורבי, שום, תפוחי אדמה, כרישה, יין אדום, סלרי, בצל, גזר, אוסובוקו, מנגולד.
משך ההכנה: כ-3 שעות
מספר מנות: 10 סועדים
מצרכים להכנת המתכון
10 יחידות אוסובוקו טלה (החלק התחתון של הרגל) 3 יחידות גזר גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ 2 יחידות ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ צרור סלרי עלים/מנגולד עלים קצוץ גס לגודל של 2 ס"מ 3 יחידות בצל גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ 2 יחידות קולרבי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ 2 יחידות לפת חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ 2 יחידות תפו"א חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ 5 שיני שום פרוסות 2 יחידות כרישה חתוך גס בגודל של 2 ס"מ 100 סמ"ק שמן קנולה 3 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר 1 בקבוק יין אדום יבש 1 ליטר מים/נוזל עוף/נוזל בקר מלח/פלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- לחמם שמן קנולה.
- לקמח את נתחי האוסובוקו ו"לסגור" בשמן מכל הצדדים,להוציא למגש בגובה הנתחים שיכול להיכנס לתנור.
- באותו סיר אם אותו שמן שבו סגרנו את הבשר לאדות את הירקות לפי סדר קשיות: בצל, שום, גזר, קולרבי, לפת, סלרי, תפו"א, כרישה, כאשר ממתינים כדקה שתיים בין מעבר מירק לירק.
- לתבל ולהוסיף את התבלינים ,לערבב ביחד כ-3 דקות.
- להוסיף את היין ועוד כ- ליטר נוזל מים/נוזל עוף/נוזל בקר ובנפייבר, להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל ולטעום.
- להעביר את כל הנוזל ותכולתו לכלי שבו מונחים הנתחים בצורה עומדת זאת אומרת ניצבים לכלי ולא שוכבים.
- להניח מעל ניר אפייה ולסגור את הכלי ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום כך שיהיה אטום לחלוטין.
- לאפות בחום של 160 מעלות כשעתים וחצי.
- לפתוח בזהירות כדי לא לקבל כוויה מהאדים שיוצאים החוצה מהכלי .
הערה: בהגשה מתאים לשלב פירה תפו"א.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|