מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורשצילום: יח"צ

תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש

מאת: בנפייבר, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון למנת חג עיקרית, חגיגית במיוחד: תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש, מתכון ל-10 סועדים, באדיבות בנפייבר אבקת סיבים תזונתיים מסיסים.

מרכיבים עיקריים: לפת, קולורבי, שום, תפוחי אדמה, כרישה, יין אדום, סלרי, בצל, גזר, אוסובוקו, מנגולד.

משך ההכנה: כ-3 שעות
מספר מנות: 10 סועדים

מצרכים להכנת המתכון


10 יחידות אוסובוקו טלה (החלק התחתון של הרגל)
3 יחידות גזר גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
2 יחידות ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
צרור סלרי עלים/מנגולד עלים קצוץ גס לגודל של 2 ס"מ
3 יחידות בצל גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
2 יחידות קולרבי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
2 יחידות לפת חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
2 יחידות תפו"א חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
5 שיני שום פרוסות
2 יחידות כרישה חתוך גס בגודל של 2 ס"מ
100 סמ"ק שמן קנולה
3 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר
1 בקבוק יין אדום יבש
1  ליטר מים/נוזל עוף/נוזל בקר
מלח/פלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם שמן קנולה.
  2. לקמח את נתחי האוסובוקו ו"לסגור" בשמן מכל הצדדים,להוציא למגש בגובה הנתחים שיכול להיכנס לתנור.
  3. באותו סיר אם אותו שמן שבו סגרנו את הבשר לאדות את הירקות לפי סדר קשיות: בצל, שום, גזר, קולרבי, לפת, סלרי, תפו"א, כרישה, כאשר ממתינים כדקה שתיים בין מעבר מירק לירק.
  4. לתבל ולהוסיף את התבלינים ,לערבב ביחד כ-3 דקות.
  5. להוסיף את היין ועוד כ- ליטר נוזל מים/נוזל עוף/נוזל בקר ובנפייבר, להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל ולטעום.
  6. להעביר את כל הנוזל ותכולתו לכלי שבו מונחים הנתחים בצורה עומדת זאת אומרת ניצבים לכלי ולא שוכבים.
  7. להניח מעל ניר אפייה ולסגור את הכלי ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום  כך שיהיה אטום לחלוטין.
  8. לאפות בחום של 160 מעלות כשעתים וחצי.
  9. לפתוח בזהירות כדי לא לקבל כוויה מהאדים שיוצאים החוצה מהכלי .
הערה: בהגשה מתאים לשלב פירה תפו"א.    

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il