מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כריך חומוס, פול וביצהצילום: אייל קרן

כריך חומוס, פול וביצה

מאת: עינת תעשיות מזון, קטגוריה: סנדוויצים
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון פשוט וטעים לכריך חומוס ביתי, עם פול וביצה, באדיבות חברת עינת תעשיות מזון.

מרכיבים עיקריים: ביצה, פול, פטרוזיליה, מלפפון חמוץ, סחוג, חומוס, טחינה.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: מנה אחת

מצרכים להכנת המתכון


לחמנייה (שמיניה או ארוכה)
סלט טחינה (אפשר טחינה ירוקה)
פול מיצרי מבושל (אפשרי מקופסא – מסונן)
ממרח חומוס אמיתי
ביצה קשה פרוסה 
עלי פטרוזיליה
מלפפון חמוץ (כבוש במלח) פרוס
אריסה/סחוג לפי הטעם (לא חובה)

אופן הכנת המתכון

  • למרוח טחינה על הלחמנייה משני צדדיה בנדיבות.
  • לערבב את הפול המסונן עם החומוס ביחס 1:1. לאוהבי חריף אפשר להוסיף אריסה/סחוג (לפי מידת החריפות הרצויה). 
  • למרוח את תערובת החומוס + פול על הלחמנייה, כ- 3/4  כפות (תלוי בסוג הלחמניה).
  • לפזר את פרוסות הביצה על כל שטח הלחמנייה.
  • להניח את פרוסות המלפפון הכבוש  על פרוסות הביצה.
  • ולבסוף – לפזר את עלי הפטרוזיליה.

המלצה: אם אפשרי אז חימום של דקה (לא יותר!!) בטוסטר אובן ישדרג לכם את הכריך לגבהים מדהימים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il