|
צילום: שף מירי גרינברג
עוגת שזיפים של סבתא מלכה-מרוס
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת פירות
פורסם בתאריך: 07.09.12
מתכון נפלא להכנת עוגת שזיפים נימוחה וטעינה מבית סבתא מלכה-מרוס.
מרכיבים עיקריים: קוניאק, ברנדי, חומץ, סוכר וניל, קמח, אבקת אפייה, שזיפים, חמאה, מרגרינה, ביצים, לימון.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות קמח וחצי כוס קמח לפרורים 1 חב' אבקת אפיה 1 חב' מרגרינה או חמאה 2 ביצים 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 2 כפיות חומץ 2 כפיות קוניאק קורט מלח
למילוי:
4-5 שזיפים 1/2 כוס סוכר 1 כף ברנדי מעט מיץ לימון
אופן הכנת המתכון
- בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה (3-4 דקות הקצפה במכשיר חשמלי).
- מוסיפים 2 כוסות קמח, את אבקת האפייה, תמצית הווניל, חומץ, קוניאק ומלח. מערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות בחמאה.
- בוזקים על התבנית מעט סוכר. שומרים חצי כוס מהבלילה בצד, את היתרה מעבירים לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מסדרים את הפירות החצויים, הצד החתוך כלפי מטה, על הבלילה בתבנית.
- מוסיפים לחצי כוס הבלילה שנשמרה בצד חצי כוס קמח, ומערבלים למרקם פירורי.
- בעזרת כף מפזרים את הפירורים על הפירות.
- אופים בחום של 170 מעלות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (כשעה).
- מצננים את העוגה ומשחררים אותה מהתבנית.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|