צילום: שפית עינת מזור
קלתית צאן עם קישואים צלויים (ללא גלוטן)
מאת: שפית עינת מזור, קטגוריה: מתכונים ללא גלוטן
פורסם בתאריך: 14.09.12
מתכון ללא גלוטן להכנת קלתית צאן עם קישואים צלויים, באדיבות עינת מזור, שפית בעלת סטודיו לקולינריה ללא אלרגיות.
מרכיבים עיקריים: רוטב סויה, מירין, אורגנו, שמן זית, קישואים, בצל, גבינת קשקבל, גבינת עזים, ביצים.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4 איש (תבנית טארט מס' 24)
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לטארט:
1 חבילת בצק עלים ללא גלוטן, מופשר
מעט עמילן תירס לקימוח ,אופציונאלי
1 ביצה טרופה
1/4 כוס (150 גר) גבינת קשקבל מגוררת
¼ כוס (100 גר) גבינת עזים פרומעז, מגוררת
מלח ופלפל
למלית:
2 בצלים פרוסים דק
1 כפית סוכר דמררה
שמן זית
¼ כוס עלי אורגנו טרי
5 קישואים בינוניים, פרוסים לפרוסות דקות
למשרה:
¼ כוס (60 מ"ל) מירין
2 כפות- 4 כפות (60 גר) סוכר דמררה
¼ כוס (60 מ"ל) רוטב סויה טאמרי, ללא גלוטן
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה מלבנית, חותכים את הבצק לרוחב של 30 ס"מ ואת שארית הבצק מגלגלים לשימוש נוסף. מקפלים את הבצק שבתבנית כ-1 ס"מ כלפי מעלה ליצירת שוליים מוגבהים.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומקררים במקרר ל-20 דקות.
- מברישים בביצה את הבצק ומשרים בקערה את הקישואים עם המירין, סוכר ורוטב טאמרי.
- מטגנים בשמן זית בלהבה נמוכה-בינונית את הבצלים, מוסיפים את הסוכר עד לקרמליזציה של הבצלים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מפזרים את גבינת הקשקבל על הבצק ומעליה, מסדרים את הבצלים המקורמלים, הקישואים (ללא הנוזל) ואופים כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב בשוליים המוגבהים.
- מוציאים מהתנור, מפזרים את גבינת העיזים ומכניסים ל 4 דקות נוספות, עד להמסת הגבינה. מקררים מעט לפני החיתוך לריבועים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il