מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קלתית צאן עם קישואים צלויים (ללא גלוטן)צילום: שפית עינת מזור

קלתית צאן עם קישואים צלויים (ללא גלוטן)

מאת: שפית עינת מזור, קטגוריה: מתכונים ללא גלוטן
פורסם בתאריך: 14.09.12

מתכון ללא גלוטן להכנת קלתית צאן עם קישואים צלויים, באדיבות עינת מזור, שפית בעלת סטודיו לקולינריה ללא אלרגיות.

מרכיבים עיקריים: רוטב סויה, מירין, אורגנו, שמן זית, קישואים, בצל, גבינת קשקבל, גבינת עזים, ביצים.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4 איש (תבנית טארט מס' 24)

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לטארט:
1 חבילת בצק עלים ללא גלוטן, מופשר
מעט עמילן תירס לקימוח ,אופציונאלי
1 ביצה טרופה
1/4 כוס (150 גר) גבינת קשקבל מגוררת
¼ כוס (100 גר) גבינת עזים פרומעז, מגוררת
מלח ופלפל

למלית:
2 בצלים פרוסים דק
1 כפית סוכר דמררה 
שמן זית
¼ כוס עלי אורגנו טרי
5 קישואים בינוניים, פרוסים לפרוסות דקות 

למשרה:
¼ כוס (60 מ"ל) מירין
2 כפות- 4 כפות (60 גר) סוכר דמררה
¼ כוס (60 מ"ל) רוטב סויה טאמרי, ללא גלוטן  

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה מלבנית, חותכים את הבצק לרוחב של 30 ס"מ ואת שארית הבצק מגלגלים לשימוש נוסף. מקפלים את הבצק שבתבנית כ-1 ס"מ כלפי מעלה ליצירת שוליים מוגבהים.
  2. מעבירים את הבצק לתבנית ומקררים במקרר ל-20 דקות.
  3. מברישים בביצה את הבצק ומשרים בקערה את הקישואים עם המירין, סוכר ורוטב טאמרי.
  4. מטגנים בשמן זית בלהבה נמוכה-בינונית את הבצלים, מוסיפים את הסוכר עד לקרמליזציה של הבצלים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. מפזרים את גבינת הקשקבל על הבצק ומעליה, מסדרים את הבצלים המקורמלים, הקישואים (ללא הנוזל) ואופים כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב בשוליים המוגבהים.
  6. מוציאים מהתנור, מפזרים את גבינת העיזים ומכניסים ל 4 דקות נוספות, עד להמסת הגבינה. מקררים מעט לפני החיתוך לריבועים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il