מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון פשטידת תפוחי אדמה, ירקות שורש וגבינת סנט מור שרופהצילום: יעקב הררי

מתכון פשטידת תפוחי אדמה, ירקות שורש וגבינת סנט מור שרופה

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון פשטידת תפוחי אדמה, ירקות שורש וגבינת סנט מור שרופה, באדיבות אורן לוקסנבורג ממסעדת BARIBA.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, סלרי, פטריות, גבינת סנט מור.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: תבנית פאי פיירקס 26

מצרכים להכנת המתכון

4 תפוחי אדמה לבנים
1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
גזר גדול מקולף חתוך לקוביות קטנות
1/2 שורש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס יין לבן יבש
2 ביצים
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם גבינת סנט מור איכותית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים, קולפים ומועכים לפירה גס.
  2. מאדים את הבצל בשמן הזית בסיר גדול עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הגזר ושורש הסלרי והפטריות.
  3. משחימים את הירקות על אש בינונית כ-3-5 דקות מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את כולו.
  4. מעבירים לקערב מוסיפים את הביצים והפרמזן וכ-1/2 מכמות גבינת הסנט מור חתוכה לקוביות גדולות
  5. מתבלים במלח ופלפל מעבירים לתבנית הפיירקס, אותה שימנו במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהפשטידה משחימה.
  6. מוציאים את הפשטידה ומגבירים את חום התנור ל-250 מעלות, מסדרים את שארית הסנט מור בפרוסות על הפשטידה ומחזירים לתנור לכ-3 דקות עד שגבינת הסנט מור משחימה ומבעבעת.

בתיאבון!

צילומים: יעקב הררי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il