|
צילום: יעקב הררי
מתכון פשטידת תפוחי אדמה, ירקות שורש וגבינת סנט מור שרופה
מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 17.05.10
מתכון פשטידת תפוחי אדמה, ירקות שורש וגבינת סנט מור שרופה, באדיבות אורן לוקסנבורג ממסעדת BARIBA.
מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, סלרי, פטריות, גבינת סנט מור.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: תבנית פאי פיירקס 26
מצרכים להכנת המתכון
4 תפוחי אדמה לבנים 1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות גזר גדול מקולף חתוך לקוביות קטנות 1/2 שורש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לקוביות קטנות 1/2 כוס יין לבן יבש 2 ביצים 2 כפות שמן זית 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת 150 גרם גבינת סנט מור איכותית מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת המתכון
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים, קולפים ומועכים לפירה גס.
- מאדים את הבצל בשמן הזית בסיר גדול עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הגזר ושורש הסלרי והפטריות.
- משחימים את הירקות על אש בינונית כ-3-5 דקות מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את כולו.
- מעבירים לקערב מוסיפים את הביצים והפרמזן וכ-1/2 מכמות גבינת הסנט מור חתוכה לקוביות גדולות
- מתבלים במלח ופלפל מעבירים לתבנית הפיירקס, אותה שימנו במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהפשטידה משחימה.
- מוציאים את הפשטידה ומגבירים את חום התנור ל-250 מעלות, מסדרים את שארית הסנט מור בפרוסות על הפשטידה ומחזירים לתנור לכ-3 דקות עד שגבינת הסנט מור משחימה ומבעבעת.
בתיאבון!
צילומים: יעקב הררי.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|