מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לזניה תרד וגבינה: לזניה חלבית טעימה ועסיסיתצילום: ענתי

לזניה תרד וגבינה: לזניה חלבית טעימה ועסיסית

מאת: ענתי, קטגוריה: לזניה
פורסם בתאריך: 26.09.12

מתכון נפלא להכנת לזניה תרד וגבינה: לזניה חלבית, טעימה ועסיסית במיוחד - וגם לא קשה להכנה!

מרכיבים עיקריים: שמן זית, עלי לזניה, בצל, שמנת מתוקה, גבינה צהובה, אגוז מוסקט.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

גביע קוטג' (250 גרם)
כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי מיכל שמנת מתוקה לבישול
חצי כפית אגוז מוסקט
שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
חבילת עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים
חבילת דפי לזניה (לא צורך בבישול)
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם מעט שמן זית במחבת ולטגן את הבצל הקצוץ על חום גבוה עד להזהבה.
  2. להוסיף את עלי התרד הקצוצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. לבשל למשך 2-3 דקות ולערבב מפעם לפעם.
  3. משמנים תבנית בינונית ומסדרים שכבת בסיס של עלי לזניה. עליהם, מחצית מהקוטג', מעל עלי לזניה נוספים ומעליהם מחצית מכמות תערובת התרד והבצל. מעל תערובת זו מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה, מכסים בשכבת עלי לזניה נוספת ועליהם את כל יתרת הקוטג'. לשכבה האחרונה: שוב עלי לזניה ומעל יתרת הגבינה הצהובה ותערובת התרד והבצל.
  4. לזלוף מעט שמן זית מלמעלה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, עם כיסוי, למשך כ-40 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il