מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון למרק אפונה

מאת: קרן, קטגוריה: מרק אפונה
פורסם בתאריך: 26.09.12

מתכון נפלא להכנת מרק אפונה טחון, קל להכנה, בריא מאוד וטעים מאוד!

מרכיבים עיקריים: קישוא, בצל, גזר, פטרוזיליה, אפונה, סלרי, תפוחי אדמה, שום.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 כף שמן
1 בצל גדול
2 גזרים גדולים או 3-4 בינוניים-קטנים
2 גבעולי סלרי גדולים או 3-4 קטנים ודקים, יחד עם העלים שלהם
2 שיני שום
1 קישוא (אופציונלי)
קצת כרוב ירוק (אופציונלי) 1 תפו"א (אופציונלי)
1-1.5 כוס אפונה יבשה (יש שנוהגים להשרות אותה לפחות 4 שעות לפני הכנה)
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם חצי מיכל שמנת מתוקה (אופציונלי)

אופן הכנת המתכון

  1. מתחילים בטיגון הבצל בכף שמן.
  2. כשהבצל שקוף אך לא חרוך מוסיפים את הגזר והסלרי להמשך הטיגון, ולאחר כמה דקות את שיני השום כתושות.
  3. בשלב זה אפשר להכניס כל מני ירקות שיש במקרר, למשל הכנסתי קישוא אחד חתוך וקצת כרוב ירוק אם יש במקרר. אפשר להכניס גם תפו"א אחד (לי נגמרו בדיוק). 
  4. מטגנים הכל, מכסים במים ומרתיחים.
  5. מוסיפים את האפונה ואת עלי הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה, עד שהאפונה רכה רכה.
  6. לאחר מכן טוחנים הכל בכף חשמלית בסיר המרק, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. אפשר להפוך את המרק לחלבי אם רוצים להוסיף לו שמנת מתוקה אבל הוא טעים מאוד גם בלי.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il