|
מתכון למרק אפונה
מאת: קרן, קטגוריה: מרק אפונה
פורסם בתאריך: 26.09.12
מתכון נפלא להכנת מרק אפונה טחון, קל להכנה, בריא מאוד וטעים מאוד!
מרכיבים עיקריים: קישוא, בצל, גזר, פטרוזיליה, אפונה, סלרי, תפוחי אדמה, שום.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 כף שמן 1 בצל גדול 2 גזרים גדולים או 3-4 בינוניים-קטנים 2 גבעולי סלרי גדולים או 3-4 קטנים ודקים, יחד עם העלים שלהם 2 שיני שום 1 קישוא (אופציונלי) קצת כרוב ירוק (אופציונלי) 1 תפו"א (אופציונלי) 1-1.5 כוס אפונה יבשה (יש שנוהגים להשרות אותה לפחות 4 שעות לפני הכנה) חופן עלי פטרוזיליה מלח ופלפל לבן לפי הטעם חצי מיכל שמנת מתוקה (אופציונלי)
אופן הכנת המתכון
- מתחילים בטיגון הבצל בכף שמן.
- כשהבצל שקוף אך לא חרוך מוסיפים את הגזר והסלרי להמשך הטיגון, ולאחר כמה דקות את שיני השום כתושות.
- בשלב זה אפשר להכניס כל מני ירקות שיש במקרר, למשל הכנסתי קישוא אחד חתוך וקצת כרוב ירוק אם יש במקרר. אפשר להכניס גם תפו"א אחד (לי נגמרו בדיוק).
- מטגנים הכל, מכסים במים ומרתיחים.
- מוסיפים את האפונה ואת עלי הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה, עד שהאפונה רכה רכה.
- לאחר מכן טוחנים הכל בכף חשמלית בסיר המרק, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- אפשר להפוך את המרק לחלבי אם רוצים להוסיף לו שמנת מתוקה אבל הוא טעים מאוד גם בלי.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|