מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט קינואה, חמוציות ואגוזי מלך

מאת: קרן, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 26.09.12

סלט קינואה בריא מאוד וטעים שאי אפשר להפסיק לנשנש. תוספת חגיגית שמקפיצה כל ארוחה.

מרכיבים עיקריים: קינואה, חמוציות, אגוזי מלך, בצל, פטרוזיליה, לימון, סלרי, אבקת מרק עוף.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10~ מנות תוספת

מצרכים להכנת המתכון

1 כוס קינואה
2 בצלים - אחד לטיגון עם הקינואה ואחד קטן (הכי טוב סגול) חי לסלט
מעט אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס אגוזים ופירות יבשים (טעים אגוזי מלך וחמוציות, אפשר גם מישמשים מיובשים)
חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי נענע
2 גבעולי סלרי חי קצוצים לקוביות קטנות.
מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל.

אופן הכנת המתכון

להכנת הקינואה:

  • להשרות 1 כוס קינואה במים ל-20 דקות.
  • לסנן ולשטוף.
  • לטגן בסיר בצל, להוסיף אליו את הקינואה, לטגן קצת ולהמליח (אפשר וטעים להוסיף קצת אבקת מרק). מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומכסים. מבשליםז20 זקות ומורידים מהאש. מפוררים את הגרגרים באמצעות מזלג.

להכנת המנה:

  • בינתיים מכינים את שאר הסלט: סה"כ כוס אגוזים ופירות יבשים, מה שיש. השילוב של אגוז מלך עם חמוציות מנצח, אבל טעים גם עם שזיף קצוץ, או שקד במקום אגוז - מה שנשאר מט"ו בשבט.
  • מוסיפים לזה את העלים הירוקים: בערך חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי נענע (ו/ או סלרי, כוסברה, יכול ללכת אפילו עם שמיר, התוצאה כמובן טעם אחר)
  • בצל קטן אחד קצוץ או חצי צרור בצל ירוק או בצל סגול אחד (זה האלוף, לדעתי)
  • מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • כשהקינואה מוכנה והתקררה, מערבבים עם שאר הטופינים ולמקרר

הסלט הזה כמו יין טוב: בהחלט משתבח עם הזמן החולף

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il