|
סלט קינואה, חמוציות ואגוזי מלך
מאת: קרן, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 26.09.12
סלט קינואה בריא מאוד וטעים שאי אפשר להפסיק לנשנש. תוספת חגיגית שמקפיצה כל ארוחה.
מרכיבים עיקריים: קינואה, חמוציות, אגוזי מלך, בצל, פטרוזיליה, לימון, סלרי, אבקת מרק עוף.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10~ מנות תוספת
מצרכים להכנת המתכון
1 כוס קינואה 2 בצלים - אחד לטיגון עם הקינואה ואחד קטן (הכי טוב סגול) חי לסלט מעט אבקת מרק בטעם עוף 1 כוס אגוזים ופירות יבשים (טעים אגוזי מלך וחמוציות, אפשר גם מישמשים מיובשים) חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי נענע 2 גבעולי סלרי חי קצוצים לקוביות קטנות. מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל.
אופן הכנת המתכון
להכנת הקינואה:
- להשרות 1 כוס קינואה במים ל-20 דקות.
- לסנן ולשטוף.
- לטגן בסיר בצל, להוסיף אליו את הקינואה, לטגן קצת ולהמליח (אפשר וטעים להוסיף קצת אבקת מרק). מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומכסים. מבשליםז20 זקות ומורידים מהאש. מפוררים את הגרגרים באמצעות מזלג.
להכנת המנה:
- בינתיים מכינים את שאר הסלט: סה"כ כוס אגוזים ופירות יבשים, מה שיש. השילוב של אגוז מלך עם חמוציות מנצח, אבל טעים גם עם שזיף קצוץ, או שקד במקום אגוז - מה שנשאר מט"ו בשבט.
- מוסיפים לזה את העלים הירוקים: בערך חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי נענע (ו/ או סלרי, כוסברה, יכול ללכת אפילו עם שמיר, התוצאה כמובן טעם אחר)
- בצל קטן אחד קצוץ או חצי צרור בצל ירוק או בצל סגול אחד (זה האלוף, לדעתי)
- מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
- כשהקינואה מוכנה והתקררה, מערבבים עם שאר הטופינים ולמקרר
הסלט הזה כמו יין טוב: בהחלט משתבח עם הזמן החולף
תהנו!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|