|
צילום: ריצ קצפת
טרטופו איטלקי (טראפלס)
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 09.10.12
מתכון להכנת טרטופו איטלקי: טראפלס שוקולד איטלקיים, משוקולד מריר משובח, פטל וציפוי אבקת קקאו.
מרכיבים עיקריים: פטל, שוקולד מריר, קקאו, לימון, תמצית וניל.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
150 מ"ל קצפת צמחית 400 גרם שוקולד מריר משובח 100 גרם אבקת קקאו מעט פולי קפה קצוצים דק החומרים לרוטב: 200 גרם פטל טרי או קפוא 50 גרם אבקת סוכר מיץ מ-1/2 לימון גרידה מ-1/2 לימון
לקצפת: מכל קצפת ריץ' כפית תמצית וניל
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הטרטופו: מבשלים את הקצפת הצמחית בסיר עד סף רתיחה.
- מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את פולי הקפה ומערבבים שוב, יוצקים את הבלילה לתבנית ומצננים במקרר עד שהקרם יציב ונוקש.
- קורצים בעזרת כף גושים מהשוקולד המצונן, מגלגלים באבקת הקקאו ומקררים 20-15 דקות נוספות.
ניתן לשדרג את המנה ע"י הזלפת רוטב פטל וקצפת.
ההכנה לקצפת:
- מכינים את התוספת: מערבבים בקערה את כל הרכיבים - פירות היער, אבקת הסוכר, המיץ וגרודת הלימון.
- מקציפים קלות במיקסר את מכל הקצפת הצמחית ואת הווניל.
- מרכיבים את המנה: מניחים את גושי הטרטופו בצלחת הגשה, עורמים לצד הטרטופו את רוטב פירות היער, מוסיפים ליד את הקצפת המוקצפת ומגישים מיד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|