מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טרטופו איטלקי (טראפלס)צילום: ריצ קצפת

טרטופו איטלקי (טראפלס)

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון להכנת טרטופו איטלקי: טראפלס שוקולד איטלקיים, משוקולד מריר משובח, פטל וציפוי אבקת קקאו.

מרכיבים עיקריים: פטל, שוקולד מריר, קקאו, לימון, תמצית וניל.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

150 מ"ל קצפת צמחית 
400 גרם שוקולד מריר משובח
100 גרם אבקת קקאו
מעט פולי קפה קצוצים דק   החומרים לרוטב:
200 גרם פטל טרי או קפוא
50 גרם אבקת סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
גרידה מ-1/2 לימון

לקצפת:
מכל קצפת ריץ'
כפית תמצית וניל

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הטרטופו: מבשלים את הקצפת הצמחית בסיר עד סף רתיחה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
  3. מוסיפים את פולי הקפה ומערבבים שוב, יוצקים את הבלילה לתבנית ומצננים במקרר עד שהקרם יציב ונוקש.
  4. קורצים בעזרת כף גושים מהשוקולד המצונן, מגלגלים באבקת הקקאו ומקררים 20-15 דקות נוספות.

ניתן לשדרג את המנה ע"י הזלפת רוטב פטל וקצפת.

ההכנה לקצפת:

  1. מכינים את התוספת: מערבבים בקערה את כל הרכיבים - פירות היער, אבקת הסוכר, המיץ וגרודת הלימון.
  2. מקציפים קלות במיקסר את מכל הקצפת הצמחית ואת הווניל.
  3. מרכיבים את המנה: מניחים את גושי הטרטופו בצלחת הגשה, עורמים לצד הטרטופו את רוטב פירות היער, מוסיפים ליד את הקצפת המוקצפת ומגישים מיד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il