מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מלבי מוקצףצילום: ריצ קצפת

מלבי מוקצף

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 09.10.12

חושבים להכין מלבי ביתי? אין בעיה! הנה מתכון למלבי מוקצף, עם מעט מי ורדים מלמעלה. טעים בטירוף!

מרכיבים עיקריים: קורנפלור, לימון, רימונים, פיסטוקים, מי ורדים.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

החומרים ל-8-6 מנות:

1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה 
2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ'
1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור
1 כף סוכר

לסירופ:
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
מעט מי ורדים
1 כף מיץ לימון
1 כף סירופ גרנדין (רימונים)

לקישוט:
פיסטוק קלוי קצוץ גס

אופן הכנת המתכון


  1. בסיר בעל תחתית עבה מערבבים יחד ריצ'קפה, קצפת, קורנפלור וסוכר, לתערובת חלקה.

  2. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהתערובת הסמיכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב במקרר.

  3. להכנת הסירופ, בסיר קטן וכבד מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים. מנמיכים מעט את האש ומבשלים מספר דקות, עד שמתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים, מיץ הלימון והגרנדין.

  4. להגשה, מעבירים את תערובת המלבי לקערת המיקסר ומקציפים היטב, מחלקים ל-8 גביעים או כוסיות, מזלפים מעל סירופ ומקשטים בפיסטוק. מאחר מהמלבי מוקצף הסירופ שוקע למטה ונוצרת שכבה ורודה בתחתית.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il