מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת נפוליאון: שכבות בצק עלים עם קרם ונילצילום: ריצ קצפת

עוגת נפוליאון: שכבות בצק עלים עם קרם וניל

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון להכנת עוגת נפוליאון קלאסית, המורכבת משכבות בצק עלים עם קרם וניל ביניהן.

מרכיבים עיקריים: ביצים, וניל, קמח, קורנפלור, בצק עלים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"

לקרם:
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
3 חלמונים
3 כפות (40 גרם) קורנפלור
2 כפות (20 גרם) קמח
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
50 גרם חמאה קרה בקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

להגשה:
אבקת סוכר

אופן הכנת המתכון


  1. להכנת הבצקים, שוטחים את הבצק לעלה בגודל 30 על 30 ס"מ וחותכים לשלוש רצועות שוות בגודלן. מניחים על תבנית אפייה ודוקרים היטב במזלג.

  2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. הופכים. מנמיכים את החום לבינוני, 180 מעלות ואופים עד שהבצקים הזהיבו. מצננים. על משטח מרופד ביריעת ניילון נצמד מניחים את רצועות הבצק אחת על גבי השנייה. עוטפים בניילון הנצמד ומקפיאים כחצי שעה. בעזרת סכין חדה פורסים את 3 הרצועות לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ.

  3. להכנת הקרם, מחממים בסיר ריצ'קפה עם מקל וניל חצוי, כמעט עד רתיחה.

  4. טורפים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור, הקמח והסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים מעט מהנוזל החם ומערבבים במהירות. מחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש נמוכה עד קבלת קרם סמיך ומבריק. מסירים מהאש, מרחיקים את מקל הווניל ומערבבים פנימה את קוביות החמאה. מכסים בניילון נצמד כשהניילון צמוד לקרם. מצננים כשעה במקרר.

  5. מקציפים קצפת ריצ'.

  6. מקציפים את הקרם הקר ומקפלים לתוכו בעדינות את הקצפת.

  7. מניחים שכבה אחת של פרוסות בצק עלים אפוי בתבנית מוארכת, באורך 30 ס"מ, מרופדת ביריעת ניילון נצמד שגולשת על הדפנות. מורחים בחצי מכמות הקרם. מניחים מעל עלה פרוס נוסף, מורחים בקרם הנותר ומכסים בפרוסות עלה הבצק האפוי שנותר. מכסים בניילון שגלש מעל הדפנות ושומרים במקרר. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית בעזרת יריעת הניילון, מחלקים למנות לפי הפרוסות ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il