מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שוקולד קפואהצילום: ריצ קצפת

עוגת שוקולד קפואה

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 09.10.12

עוגת שוקולד קפואה. כן, כן, קפואה וטעימה להפליא, עם ציפוי קרם קצפת מלמעלה.

מרכיבים עיקריים: ביסקוויטים, ברנדי, קקאו, חמאה, שוקולד מריר, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וניל, ליקר קפה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילה (400 גרם) ביסקוויט בטעם שוקולד
1/2 כוס (125 מ"ל) ברנדי
1/2 כוס (125 מ"ל) מים

לקרם:
1/3 כוס (80 מ"ל) ריצ'קפה
2 כפות גדושות (25 גרם) אבקת קקאו
100 גרם חמאה מלוחה
150 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ' 

לציפוי:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ליקר קפה, קלואה

אופן הכנת המתכון


  1. מערבבים בקערה את הברנדי והמים. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים בנוזל, כל אחד בנפרד, ומרפדים בהם תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ.

  2. להכנת הקרם, ממיסים במיקרוגל ריצ'קפה עם אבקת הקקאו, החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את הווניל.

  3. מקציפים קצפת ריצ', מנמיכים את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד. שוטחים חצי מהכמות על הביסקוויטים.

  4. מרטיבים את הביסקוויטים שנותרו, כל אחד בנפרד ומניחים על הקרם, מכסים בקרם שנותר. מקפיאים כרבע שעה.

  5. להכנת הציפוי, מקציפים את הקצפת עם הפודינג וליקר קפה ומכסים את הקרם, או מעבירים לשקית זילוף ומכסים בדוגמה הרצויה. שומרים במקפיא עד ההגשה. חותכים למנות בגודל הרצוי, למשל 5 על 2.5 ס"מ ומגישים.

  6. מאחר שהקצפת לא הופכת קשה מדי, אפשר להגיש ישר מהמקפיא.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il