|
צילום: ריצ קצפת
עוגת שוקולד קפואה
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 09.10.12
עוגת שוקולד קפואה. כן, כן, קפואה וטעימה להפליא, עם ציפוי קרם קצפת מלמעלה.
מרכיבים עיקריים: ביסקוויטים, ברנדי, קקאו, חמאה, שוקולד מריר, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וניל, ליקר קפה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 חבילה (400 גרם) ביסקוויט בטעם שוקולד 1/2 כוס (125 מ"ל) ברנדי 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
לקרם: 1/3 כוס (80 מ"ל) ריצ'קפה 2 כפות גדושות (25 גרם) אבקת קקאו 100 גרם חמאה מלוחה 150 גרם שוקולד מריר 1 כפית תמצית וניל 2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ'
לציפוי: 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ' 1 כף אינסטנט פודינג וניל 2 כפות ליקר קפה, קלואה
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערה את הברנדי והמים. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים בנוזל, כל אחד בנפרד, ומרפדים בהם תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ.
- להכנת הקרם, ממיסים במיקרוגל ריצ'קפה עם אבקת הקקאו, החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את הווניל.
- מקציפים קצפת ריצ', מנמיכים את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד. שוטחים חצי מהכמות על הביסקוויטים.
- מרטיבים את הביסקוויטים שנותרו, כל אחד בנפרד ומניחים על הקרם, מכסים בקרם שנותר. מקפיאים כרבע שעה.
- להכנת הציפוי, מקציפים את הקצפת עם הפודינג וליקר קפה ומכסים את הקרם, או מעבירים לשקית זילוף ומכסים בדוגמה הרצויה. שומרים במקפיא עד ההגשה. חותכים למנות בגודל הרצוי, למשל 5 על 2.5 ס"מ ומגישים.
- מאחר שהקצפת לא הופכת קשה מדי, אפשר להגיש ישר מהמקפיא.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|