מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פיצה אנטיפאסטיצילום: יעקב הררי

פיצה אנטיפאסטי

מאת: מסעדת גוסטו, קטגוריה: פיצה
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון פיצה אנטיפסטי, באדיבות השפית מאיה לביא ממסעדת גוסטו.

מרכיבים עיקריים: שמרים, גבינת מוצרלה.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: תבנית פאי פיירקס 26

מצרכים להכנת המתכון

5 כוסות קמח
6 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר/או 2 כפות דבש
חבילה שמרים


רכיבים לרוטב עגבניות:
10 יח' עגבניות תמר
1 בצל
2 כפות שמן זית
5 שיני שום
עשבי תיבול:בזיליקום,אורגנו,פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות סוכר


רכיבים לתוספות על הפיצה:
250 גר' גבינת גאודה
250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
ירקות אנטיפאסטי: חצילים, פלפל קלוי, כרובית, זוקיני,בטטה

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערה את המלח, חבילה שמרית, הקמח והסוכר יחד. 
  2. לאחר מכן מוסיפים לקערה את השמן תוך כדי ערבוב. תוך כדי ערבוב מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. מתפיחים את הבצק בקערה כשעתיים-שלוש ומכסים במגבת לחה במקום חמים ולאחר מכן מכדררים את הבצק לכדורים כ-5-8 לבחירה, לפי דרגת העובי המועדפת. 
  4. מרדדים כל כדור וממנו עושים את הבצק לפיצה. בזמן הרידוד מסובבים את הבצק את הבצק והופכים אותו כדי לקבל רידוד אחיד.

אופן הכנת רוטב העגבניות:

  1. מקלפים את הבצל וקוצצים. מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום.
  2. חולטים את העגבניות במים רותחים,מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את התבלינים.מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דק' לערך. לאחר קירור טוחנים הכול בבלנדר.

אופן הכנת ירקות האנטיפסטי:

את הירקות פורסים דק מורחים בשמן זית, מתבלים עם מלח, פלפל וטימין. קולים בתנור בטמפ' של 250 מעלות כעשר דקות.

אופן הכנת הפיצה:

משמנים תבנית פיירקס עגולה מניחים בפנים את הבצק המרודד, מורחים עליו את רוטב העגבניות, מניחים מעל את ירקות האנטיפסטי שקלינו בתנור, ומעל מפזרים גבינת גאודה וגבינת מוצרלה מגורדת לפי הטעם. לאפות בתנור ב-200 מעלות כעשר דקות.

צילומים: יעקב הררי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il