מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון פאי לימון עם קרם פטיסיירצילום: יעקב הררי

מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר

מאת: קפה רינגלבלום, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר באדיבות השף קים נווה מקפה רינגלבלום, המכשיר נוער בסיכון לעבודות המסעדנות.

מרכיבים עיקריים: לימון, קמח, חמאה, ביצים.

משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית פיירקס קוטר 27

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק פריך:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה


רכיבים לקרם לימון:
6 חלמונים
100 מ"ל מיץ לימון
3 כפות סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


רכיבים לקרם פטיסייר:
מקל וניל- חצוי לכל אורכו
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
1 כף קמח
100 גר' סוכר

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

מחברים את כל המרכיבים תוך כדי לישה במיקסר עד אשר מקבלים כדור בצק פריך.עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 1-1.5 שעות. לאחר מכן פותחים ומרדדים את הבצק לגודל התבנית בעובי של עד 0.5 סנטימטר.אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות. 

אופן הכנת קרם הלימון:

על סיר מים רותחים מניחים קערת נירוסטה או זכוכית (באן מרי) ובה החלמונים, מיץ הלימון ו-3 כפות סוכר ומערבבים עד לתחילת הסמכה. ברגע שכל החומרים מתחברים למחית אחידה וסמיכה מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד לחיבור מלא בין המרכיבים.עוטפים בניילון נצמד שייגע במסה כדי שלא יווצר קרום ומקררים במקרר. 

אופן הכנת קרם הפטיסייר:

מחממים את החלב עד סף רתיחה יחד עם מקל הווניל. בקערה נפרדת מחברים בין החלמונים, הקמח והסוכר בהקצפה עם מטרפה. לאחר מכן מחברים בין שתי המסות בהדרגה תוך השוואת טמפ' כדי לא לבשל את הביצים.  עוטפים בניילון נצמד ןמקררים את המסה שנוצרה במקרר. לאחר הקירור מחברים את קרם הלימון וקרם הפטיסייר בערבוב איטי ויוצקים על הבצק הפריך. להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואז להגיש.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il