מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חמין לשבת

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון להכנת חמין לשבת חורפית וקרירה: המתכון המושלם של שף ירי גרינברג.

מרכיבים עיקריים: שעועית לבנה, חומוס, בצל, תפוחי אדמה, שום, בטטה, פפריקה מתוקה, כמון, ביצים, חיטה, קמח, בצל.

משך ההכנה: 12 שעות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

¼ קילו שעועית לבנה
¼ קילו חומוס (גרגרים גדולים)
½ קילו בשר ראש או בשר מוזה
2-3 חתיכות עצמות מח
2 בצלים בינונים קצוצים
5 תפוחי אדמה שטופים וקלופים
1-2 בטטות שטופות וקלופות
1 ראש שום שלם ושטוף
2 כפות סוכר או דבש או ריבת שזיפים (פובידל)
1 כף מלח
½ כף פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית תבלין גריל עוף
מעט אבקת מרק דגש
10 כוסות מים חמים
5 ביצים קשות
2 כפות שמן

לחמין עם עוף:
2-4 שוקי עוף
¼ כוס חיטה אורגנית
¼ כוס גריסי פנינה

חומרים לקציצות בצק:
½ כוס קמח
1 בצל קצוץ ומטוגן
1 ביצה
1 תפוח אדמה מגורר דק
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תחילת הכנת החמין מתחילה יום לפני שמבשלים אותו.
  • יש להשרות את השעועית וגרגירי החומוס במים למשך כל הלילה.
  • להרתיח בסיר עם מים את הבשר והעצמות כמה דקות לסנן ולשטוף.בסיר גדול מטגנים את בצל (במעט שמן) לצבע זהוב. להוסיף את הבשר והעצמות להשחים מעט. להוסיף את השום, סוכר, תבלינים, שעועית, חומוס, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים קשות והמים.
  • מרתיחים את החמין ומנמיכים את האש.
  • יוצרים כדורים קטנים מעיסת הבצק ומוסיפים לחמין ממשיכים לבשל כ-5 דקות.
  • מסירים מהאש ושמים בתנור בחום של 125 מעלות או על פלטת שבת.

הכנת קציצות בצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו לעיסה אחידה.

לחמין עם עוף יש לעשות את אותו תהליך אך עם עוף, לשטוף את החיטה והגריסים ולהוסיף לסיר לפני ההכנסה לתנור. אפשר לשים את חיטה והגריסים בשקית קוקי מחוררת עם כוס נוזל מהחמין.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il