מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה פטריות פורטבלו ופלפלים קלוייםצילום: יעקב הררי

מאפה פטריות פורטבלו ופלפלים קלויים

מאת: שף סהר רפאל, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון מאפה פטריות פורטבלו ופלפלים קלויים, באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות "כרמים" ו"כדיתא".

מרכיבים עיקריים: פטריות, פלפלים, בזיליקום, טימין.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית פיירקס 39*27

מצרכים להכנת המתכון

8 פטריות פורטבלו
1/4 כוס שמן זית
300 גרם גבינת מוצרלה
300 גרם גבינת שמנת טבעית 14%-30% לבחירה
5 ביצים
5 פלפלים אדומים
חופן עלי בזיליקום
2 גביעים שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
250 גרם גבינת פטה
4 כפות קמח
3 ענפי טימין

אופן הכנת המתכון

לוקחים את הפטריות, מורידים להם את ה"רגליים" מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, וקולים אותם בתנור ב-180% ל7 דקות. באותו הזמו מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים כעשרים דקות.בקערה נפרדת מערבבים את גבינת המוצרלה, גבינת שמנת, הביצים, שמנת מתוקה, גבינת פטה, והקמח. להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.

סידור המאפה בתבנית: מניחים בתחתית תבנית הפיירקס את הפטריות הקלויות, מעל מניחים חצי מהתערובת של הגבינות שהכנו. מעל הגבינות מסדרים את הפלפלים הקלויים, מעל מפזרים עלי בזיליקום. כעת מוסיפים את שאר תערובת הגבינות, מעל מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומכניסים לתנור ב-180% מכוסה בנייר כסף לרבע שעה, מוציאים את הנייר כסף, ואופים עוד עשר דקות.

בתאבון!

צילומים: יעקב הררי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il