מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מסורתי להכנת מרק חומוס וקציצות, אשר נקרא במקור: שפטה מונה. מרק חומוס מהביל ועסיסי לימי החורף הקרים.

מרכיבים עיקריים: אבקת מרק עוף, בשר בקר טחון, כורכום, עצמות מוח, חומוס, אורז, חיטה, בצל, ביצים.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם גרגרי חומוס גדולים מושרים במים כל הלילה
2-3 כנפי עוף או 3-4 קוביות של בשר ראש
2 חתיכות עצמות מוח של בקר
1 כף כורכום
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק גדושה
2 כפות שמן
 
חומרים לקציצות:
¼ קילו בשר בקר טחון
¼ קילו בשר עוף טחון
1 כוס חיטה אורגנית שהושרתה כל הלילה במים
½ כוס אורז שהושרה כל הלילה במים
11/2 בצלים גדולים קצוצים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה

אופן הכנת המתכון

הכנת המרק מתחילה בקילוף גרגרי החומוס (בעזרת מגבת ומערוך). לאחר מכן שמים בסיר את הבשר והעצמות ממלאים במים ומרתיחים מסננים שוטפים במים. לוקחים את הבשר והעצמות שמים בסיר עם מעט שמן למטגנים מעט. מוסיפים מים לגובה ¾ סיר ומבשלים בערך שעה וחצי. לאחר מכן מוסיפים גרגרי חומוס קלופים תבלינים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

הכנת הקציצות נעשת בזמן שהמרק מתבשל. מסננים את החיטה והאורז ושמים במעבד מזון עם הבצלים וקוצצים לעיסה. מוסיפים את הבשר, ביצה, תבלינים ומערבבים לעיסה אחידה.

יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומכניסים לסיר המרק שרותח מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ3/4 שעה (כדאי לעשות ניסיון עם קציצה אחת שלא תתפורר וכן עם מתובלן מספיק). לאחר הבישול להוציא את הקציצות לכלי נפרד ולכסות. לבדוק שבמרק נשארו מספיק נוזלים ולכבות את האש.

שדרוגים:

  • ישנה אפשרות להוסיף תבלינים שאוהבים. 
  • ישנו רוטב של מלפפון טרי קצוץ עם שום כתוש מעט חומץ ומים כאשר כל המרכיבים הם בכמויות לפי טעם אישי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il