מרכיבים עיקריים: אבקת מרק עוף, בשר בקר טחון, כורכום, עצמות מוח, חומוס, אורז, חיטה, בצל, ביצים.
הכנת המרק מתחילה בקילוף גרגרי החומוס (בעזרת מגבת ומערוך). לאחר מכן שמים בסיר את הבשר והעצמות ממלאים במים ומרתיחים מסננים שוטפים במים. לוקחים את הבשר והעצמות שמים בסיר עם מעט שמן למטגנים מעט. מוסיפים מים לגובה ¾ סיר ומבשלים בערך שעה וחצי. לאחר מכן מוסיפים גרגרי חומוס קלופים תבלינים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
הכנת הקציצות נעשת בזמן שהמרק מתבשל. מסננים את החיטה והאורז ושמים במעבד מזון עם הבצלים וקוצצים לעיסה. מוסיפים את הבשר, ביצה, תבלינים ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומכניסים לסיר המרק שרותח מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ3/4 שעה (כדאי לעשות ניסיון עם קציצה אחת שלא תתפורר וכן עם מתובלן מספיק). לאחר הבישול להוציא את הקציצות לכלי נפרד ולכסות. לבדוק שבמרק נשארו מספיק נוזלים ולכבות את האש.
שדרוגים:
- ישנה אפשרות להוסיף תבלינים שאוהבים.
- ישנו רוטב של מלפפון טרי קצוץ עם שום כתוש מעט חומץ ומים כאשר כל המרכיבים הם בכמויות לפי טעם אישי.