מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קובנה תימני

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תימני
פורסם בתאריך: 16.11.12

שף מירי גרינברג מציעה מתכון מסורתי להכנת קובנה, הישר מהמטבח התימני.

מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים, מרגרינה.

משך ההכנה: מספר שעות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו קמח
3 ו-1/2 כוסות מים 
1 כף שמרים יבשים או שמרית
1 כף מלח
3 כפות סוכר
 
למריחה:
100 גרם מרגרינה מומסת

אופן הכנת המתכון

שמים את קילו הקמח, שמרית, מלח והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה). לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).

מתיכים את החמאה והמרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.

מפזרים על משטח עבודה קמח  ובידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. משטחים את הבצק בקמח מורחים במרגרינה מומסת מגלגלים ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.

מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום  של כ-200  מעלות  וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.

אופים בחום זה במשך שעה. מקץ שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים כל הלילה.

שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה.

הופכים את הקובנה בסיר (זהירות שלא תתפרק) ומגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il