|
לחוח (פיתה תימנית מחוררת)
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תימני
פורסם בתאריך: 16.11.12
מתכון מסורתי להכנת לחוח תימני אורגינל: מאפה מסורתי של פיתה תימנית מחוררת.
מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-15 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1/2 קילו קמח 1 כף מלאה שימרית 1 כף מלאה סוכר 1 כפית מלח מחוקה קורט מלח מים פושרים לפי הצורך כף שמן (לשימון המחבת)
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את השמרית, הסוכר, המלח וכוס מים פושרים ומתסיסים חצי שעה.
- בקערה בוחשים את הקמח עם תערובת השמרים ומוסיפים מים פושרים עד שמתקבל מרקם של בצק דליל כמו טחינה, משאירים לנוח כחצי שעה עד שהבלילה תופחת.
- משמנים ומחממים מחבת טפלון על להבה גדולה ויוצקים מהבלילה למחבת כמות של 3/4 מצקת, משטחים וממתינים עד שנוצרות בועות על כל פני הבצק, מסירים מהאש והופכים את המחבת על השיש,לא מחזירים לאש לפני שמצננים את המחבת במי ברז קרים וחוזר חלילה.
- מגישים עם חילבה ירוקה, עגבניה מרוסקת, מרק מהביל וסחוג או עם ממרחים מתוקים כמו דבש, שוקולד, ריבה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|