מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות רחת לוקום

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון להכנת עוגיות רחת לוקום תורכיות, מהירות להכנה וטעימות במיוחד!

מרכיבים עיקריים: שקדים, ביצים, קמח, חמאה, מרגרינה, לימון.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

¾ כוס שקדים טחונים דק
250 גרם חמאה או מחמאה
160 גרם אבקת סוכר
1 אבקת סוכר וניל
1 ביצה
½ כוס קמח
250 גרם קמח (נוספים במשך ההכנה)
קורט מלח
קליפת לימון מגורדדת (לא חובה)
 
למילוי:
250 גרם רחת לוקום בערך 

אופן הכנת המתכון

  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות וקולים את אבקת השקדים לצבע חום בהיר ומקררים.
  • בקערת המיקסר שמים חמאה,אבקת סוכר, אבקת שקדים,ביצה וחצי כוס קמח. מערבבים הכל לעיסה אחידה מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק (לא הרבה זמן). מניחים את הבצק לנוח במשך שעה כשהוא עטוף בנילון.
  • מרדדים את הבצק עם מעט קמח לעלה בעובי של ס"מ. מסדרים בקצה הבצק את הרחת לוקום ומקפלים את הבצק עד לעטיפת הוחת לוקום. חותכים את הגלילה שנוצרה לעוגיות העובי של 1 ½ ס"מ  ומסדרים על נייר אפיה בתבנית אופים בחום של 150 מעלות עד להזהבה. מקררים את העוגיות ומפזרים מעל אבקת סוכר.

לבצק הזה אפשר להכין כל מיני מילויים כגון שוקולד, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, פרג, ריבות שונות וכן להכין אוזני המן במילוי שרוצים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il