מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פריקסה: לחמניות לסנדביץ טוניסאי

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל טוניסאי
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מסורתי להכנת פריקסה טוניסאי: לחמניות לסנדוויץ טוניסאי קלאסי.

מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח, ביצים.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

50 גרם שמרים יבשים או 1 חבילת שימרית
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 כף שטוחה מלח
2 כוסות מים פושרים
1/2 כף סוכר
2 ביצים
שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון


  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה מלבד המים ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 15 דקות. 

  • משמנים את שולחן העבודה והידיים ולוקחים חתיכות מגוש הבצק ויוצרים לחמניות קטנות אובליות ומניחים על שולחן העבודה. 

  • מחממים את השמן ומטגנים את הפריקסה משני הצדדים עד להזהבה, מניחים על נייר סופג.

  • אפשר למלא במה שרוצים: ביצה קשה, רוטב עגבניות, שקשוקה, טונה ועוד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il