|
פריקסה: לחמניות לסנדביץ טוניסאי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל טוניסאי
פורסם בתאריך: 16.11.12
מתכון מסורתי להכנת פריקסה טוניסאי: לחמניות לסנדוויץ טוניסאי קלאסי.
מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח, ביצים.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
50 גרם שמרים יבשים או 1 חבילת שימרית 1 ק"ג קמח 1/2 כוס שמן 1 כף שטוחה מלח 2 כוסות מים פושרים 1/2 כף סוכר 2 ביצים שמן לטיגון
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה מלבד המים ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 15 דקות.
- משמנים את שולחן העבודה והידיים ולוקחים חתיכות מגוש הבצק ויוצרים לחמניות קטנות אובליות ומניחים על שולחן העבודה.
- מחממים את השמן ומטגנים את הפריקסה משני הצדדים עד להזהבה, מניחים על נייר סופג.
- אפשר למלא במה שרוצים: ביצה קשה, רוטב עגבניות, שקשוקה, טונה ועוד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|