|
מלבי: מתכון למלבי חלבי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 25.12.12
מחפשים מתכון להכנת מלבי איכותי וטעים? קבלו מתכון למלבי חלבי, פשוט ונימוח, עם סירופ מי ורדים מעל.
מרכיבים עיקריים: קורנפלור, שמנת מתוקה, מי ורדים.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
5 כוסות מים 1 כוס שמנת מתוקה (או פרווה) 100 גרם קורנפלור ½ כף סוכר קורט מלח מעט בוטנים קצוצים קוקוס טחון 1 כפית מי ורדים
חומרים לסירופ: 1 כוס מים 1 כוס סוכר 1 כפית צבע מאכל אדום 10 טיפות מי ורדים
אופן הכנת המתכון
- ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת מהמים ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים.
- שמים בסיר את יתרת המים, השמנת, הסוכר, מלח ומי הוורדים ומחממים עד לסף רתיחה.
- מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקורנפלור המומס ומבשלים במשך שתיים-שלוש דקות, עד שהבלילה מסמיכה.
- מעבירים לתבנית ומאחסנים במקרר עד שהקרם מתקרר ונקרש היטב. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים עם סירופ, בבוטנים קצוצים, קוקוס טחון.
הכנת הסירופ:
- שמים בסיר את הסוכר, המים ומרתיחים כ-10 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את מי הורדים וצבע מאכל.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|