מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל קציצות עוף

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: קציצות עוף
פורסם בתאריך: 26.12.12

מתכון להכנת תבשיל טעים ומהביל של קציצות עוף, עם בצל, פטרוזיליה, תפוחי אדמה וגזרים.

מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, ביצים, בצל, תפוחי אדמה, גזר.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון


½ קילו בשר עוף טחון (חזה עוף)
1 בצל בינוני קצוץ
¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 פרוסות לחם מושרות במים ללא הקרום
1 ביצה
מלח,פלפל שחור לפי הטעם
¼ כוס שמן
2 גזרים קלופים שטופים וחתוכים לקוביות
2-3 תפוחי אדמה קלופים שטופים וחתוכים לקוביות
לטיגון: שמן לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • שמים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ לצבע זהוב.
  • מוצאים לקערית נפרדת חצי מכמות הבצל המטוגן.
  • לסיר מוסיפים את הגזר והתפוח אדמה מטגנים מעט ומוסיפים מיםעד למחצית גובה הסיר.
  • מבשלים בערך כ-20 דקות.

בזמן שהמרק מתבשל מכינם את הקציצות:

  • שמים במעבד מזון את הבשר, בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, לחם מושרה שסחטנו ותבלינים.
  • מעבלים את הכל לעיסה אחידה.
  • יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי ומכניסים למרק הרותח.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-1/2 שעה עם מכסה סגור.

שידרוגים:

ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון: חווייג' למרק, שום כתוש, רסק עגבניות, אבקת מרק עוף. אפשר גם לטגן את הקציצות בשמן או במחבת טפלון ללא שמן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il