|
תבשיל קציצות עוף
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: קציצות עוף
פורסם בתאריך: 26.12.12
מתכון להכנת תבשיל טעים ומהביל של קציצות עוף, עם בצל, פטרוזיליה, תפוחי אדמה וגזרים.
מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, ביצים, בצל, תפוחי אדמה, גזר.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
½ קילו בשר עוף טחון (חזה עוף) 1 בצל בינוני קצוץ ¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה 2 פרוסות לחם מושרות במים ללא הקרום 1 ביצה מלח,פלפל שחור לפי הטעם ¼ כוס שמן 2 גזרים קלופים שטופים וחתוכים לקוביות 2-3 תפוחי אדמה קלופים שטופים וחתוכים לקוביות לטיגון: שמן לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- שמים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ לצבע זהוב.
- מוצאים לקערית נפרדת חצי מכמות הבצל המטוגן.
- לסיר מוסיפים את הגזר והתפוח אדמה מטגנים מעט ומוסיפים מיםעד למחצית גובה הסיר.
- מבשלים בערך כ-20 דקות.
בזמן שהמרק מתבשל מכינם את הקציצות:
- שמים במעבד מזון את הבשר, בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, לחם מושרה שסחטנו ותבלינים.
- מעבלים את הכל לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי ומכניסים למרק הרותח.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-1/2 שעה עם מכסה סגור.
שידרוגים:
ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון: חווייג' למרק, שום כתוש, רסק עגבניות, אבקת מרק עוף. אפשר גם לטגן את הקציצות בשמן או במחבת טפלון ללא שמן.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|