מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טישפישטי: עוגת סולת ואגוזים טורקיתצילום: forwardcom / sxc.hu

טישפישטי: עוגת סולת ואגוזים טורקית

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 26.12.12

מתכון להכנת טישפישטי: עוגת סולת טורקית, עם הרבה אגוזים וסירופ סוכר מלמעלה.

מרכיבים עיקריים: ביצים, אבקת אפיה, תפוז, קמח מצה, שקדים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח מצה
1 שקית אבקת אפייה
מיץ מ-2 תפוזים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד

אפשרות לקישוט: 
שקדים שלמים מולבנים

לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים

אופן הכנת המתכון


  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

  2. מכינים את הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומניחים בצד.

  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר. כשהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה מוסיפים לה את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

  4. מערבבים יחד את קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים לביצים המוקצפות, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים. בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים לתוך התערובת.

  5. מוסיפים גם את האגוזים וקליפת התפוז ומערבבים בעדינות, רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת.

  6. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואם רוצים מקשטים בשקדים מולבנים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

  7. פורסים את העוגה ויוצקים על הפרוסות מהסירופ (הסירופ צריך להיות קר כשיוצקים אותו).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il