|
צילום: forwardcom / sxc.hu
טישפישטי: עוגת סולת ואגוזים טורקית
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 26.12.12
מתכון להכנת טישפישטי: עוגת סולת טורקית, עם הרבה אגוזים וסירופ סוכר מלמעלה.
מרכיבים עיקריים: ביצים, אבקת אפיה, תפוז, קמח מצה, שקדים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 2 כוסות קמח מצה 1 שקית אבקת אפייה מיץ מ-2 תפוזים 1 כוס אגוזי מלך קצוצים קליפה מגוררת מתפוז אחד
אפשרות לקישוט: שקדים שלמים מולבנים
לסירופ: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר. כשהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה מוסיפים לה את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מערבבים יחד את קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים לביצים המוקצפות, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים. בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים לתוך התערובת.
- מוסיפים גם את האגוזים וקליפת התפוז ומערבבים בעדינות, רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, ואם רוצים מקשטים בשקדים מולבנים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- פורסים את העוגה ויוצקים על הפרוסות מהסירופ (הסירופ צריך להיות קר כשיוצקים אותו).
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|