מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שוקולד מנטה קאפקייקסצילום: יח"צ

שוקולד מנטה קאפקייקס

מאת: I Love Cupcakes, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 18.05.10

מתכון להכנת שוקולד מנטה קאפקייקס, באדיבות קפה בוטיק I love Cucapkes.

מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, שבבי שוקלד כהה, אבקת קקאו.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 12 קאפקייקס

מצרכים להכנת המתכון

150גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר
175 גרם  קמח תופח
3 ביציים
2 כפות אבקת קקאו
1כפית תמצית וניל

מצרכים לציפוי:
180 גרם אבקת סוכר
65 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
15 מיליליטר חלב
שבבי שוקלד כהה קצוצים דק
צבע מאכל טבעי בגוון ירוק

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות.
  2. לסדר תבנית של 12 קאפקייקס עם ניירות אפיה של קאפקייקס (מנג'ט).
  3. לשבור את הביצים לתוך כוס ולטרוף קלות בעזרת מזלג.
  4. לשים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  5. 2 דקות בבלנדר עד קבלת מרקם קרמי.
  6. לחלק את תערובת הקאפקייקס באופן שווה בין החורים בתבנית.
  7. יש לאפות למשך 18-20 דקות עד שהקאפקייקס תפוח ושחום.
  8. לאפשר להתקרר במשך כמה דקות ולאחר מכן להעביר למשטח עבודה.
  9. חובה שהקאפקייקס יתקרר לגמרי לפני הציפוי.

לאחר שסיימנו את שלב הכנת הקאפקייקס הגיע זמן הציפוי. אופן ההכנה של הציפוי:

  1. להקציף במהירות גבוהה את החמאה והסוכר.
  2. להנמיך את המהירות למצב בינוני / נמוך ולהוסיף את החלב.
  3. מערבבים את השוקולד צ 'יפס עם כמה טיפות של תמצית מנטה.
  4. להמשיך לבחוש במהירות איטית עד קבלת מרקם בהיר.
  5. למלא את תוכן הבלילה בשקית  זילוף. יש לזלף בתנועות מעגליות -החל מבפנים החוצה ומעל לפזר אגוזי לוז מסוכרים לסיום.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il