מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל פרסי
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון מסורתי ופשוט להכנת תבשיל אורז פרסי עם תפוחי אדמה, מאת השף מירי גרינברג.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, אורז, גורגום.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6–5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, פורוסים לעיגולים
¼ כוס שמן קנולה
1 כף כורכום
מלח  
3 כוסות אורז שטוף ומנוקה
½ כוס מים

אופן הכנת המתכון


  1. ממלאים סיר גדול בהרבה מים רותחים ומוסיפים כף אחת של מלח. מוסיפים את האורז השטוף למים הרותחים ומבשלים אותו בישול חלקי, 7–8 דקות. מסננים את האורז במסננת גדולה ושוטפים במי ברז. מוסיפים לאורז 2 כפיות מלח ומערבבים.

  2. בסיר טפלון רחב שמים את השמן מורחים עם מלח וכורכום את הצד החתוך של תפוחי האדמה, וכשהשמן רותח מכניסים אליו את החצאים – מסדרים אותם בתחתית הסיר  בצידם החתוך כלפי מטה. מטגנים במשך כמה דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב.

  3. מוסיפים לסיר את האורז המסונן והמבושל למחצה ומהדקים אותו מעט לתחתית הסיר, שימלא יפה את הרווחים שבין תפוחי האדמה. ממשיכים לטגן על להבה גבוה עוד 3–4 דקות

  4. מוסיפים לסיר ½ כוס מים ומכסים היטב. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד 5 דקות.

  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 45 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד סגור 10 דקות נוספות.

  6. מסירים את המכסה, מניחים על פתח הסיר צלחת הגשה גדולה ובזהירות הופכים את הסיר על הצלחת. מרימים בעדינות את הסיר ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il