מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אושפלו עוף (מתכון בוכרי)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון בוכרי מסורתי וחגיגי להכנת אושפלו עוף או פרגית, עם אורז, גזר ובצל.

מרכיבים עיקריים: גזר, בצל.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6-8 גזר קלוף ומגורד גס
2 כוסות אורז פרסי
1/2 כוס שמן
4 בצלים קצוצים דק
6-8 כנפי עוף או חצי קילו פרגיות חתוך לקוביות
3-5 כפות סוכר
מלח ,פלפל שחור
3 כוסות מים  

אופן הכנת המתכון


  1. לשטוף היטב את האורז, תחת מים זורמים במסננת.

  2. לטגן בסיר את הבצל הקצוץ עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר ומשחימים 5-6 דקות. להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטגן כמה דקות. להוציא חלק גדול מהבצל לקערה ולהוסיף לסיר כוס מיםולבשל כחצי שעה עם מכסה.

  3. לפזר על הבשר כ-1/3 מכמות הגזר על הגזר לפזר כ-1/3 מכמות האורז ולבסוף להוסיף כ-1/2 מכמות הבצל המטוגן מפזרים מעל פלפל שחור ומעט מלח. לחזור על אותו הסדר גזר, אורז, בצל ותבלינים.

  4. להוסיף את שארית המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. מדי פעם יוצרים חורים באורז. בשלב זה נשארים מעט מים בסיר. עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט.

  5. לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אפיה ומעל את המכסה) מבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.

  6. הרגע הגדול הגיע. לקחת קערה ענקית או מגש גדול ועם כף גדולה לפזר את האורז. או להפוך את הסיר בשלמותו ולהגיש.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il