|
אפיו - תבשיל סלרי וגזר חמוץ מתוק
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13
מתכון להכנת תבשיל אַפּיוּ: תבשיל טורקי מסורתי לגזר חמוץ מתוק עם סלרי.
מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, סלרי, גזר, ארטישוק.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 ראש סלרי בינוני 2-3 גזרים מים לפי הצורך מלח, פלפל לפי הטעם חצי לימון סחוט 1 כף סוכר 1כף שמן זית אפשר והוסיף 5-6 תחתיות ארטישוק טרי או קפוא חתוך לרצועות
אופן הכנת המתכון
- מנקים ושוטפים היטב את ראש הסלרי כולל גבעולים ועלים. חותכים את ראש הסלרי לחצאי עיגולים ואת הגבעולים לחתיכות של 3 ס"מ בערך ומניחים בקערה בצד.
- קולפים שוטפים וחותכים את הגזרים לעיגולים ומוסיפים לסלרי החתוך.
- שמים בסיר את השמן מחממים מעט ומוסיפים את הסלרי והגזר לטיגון קל.
- מוסיפים מים לכיסוי הירקות ואת שאר החומרים מביאים לרתיחה מכסים במכסה ומנמיכים את האש.
- מבשלים עד שהירקות רכים. אם יש יותר מידי נוזלים, יש לבשל עוד קצת עם מכסה פתוח.
- מקררים מעבירים לכלי איחסון ושמים במקרר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|