מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר

מאת: צבעים מתוקים, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 16.03.13

מתכון להכנת טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר, עם נגיעות ליקר משובח וגרדת תפוז.

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ליקר קוונטרו, תפוזים, זנגביל.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: כ-30 מנות

מצרכים להכנת המתכון

300 ג' שוקולד מריר איכותי (עדיפות ל-60% ומעלה)
150 סמ'ק שמנת מתוקה 38%
כף אבקת סוכר מסונן
2 כפות ליקר קוונטרו או גרנד מרינייר
1/2 כף גרדת תפוז
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
לאיבוק
קקאו איכותי

אופן הכנת המתכון

  • בקערה על אמבט (קערת מתכת או זכוכית המונחת על סיר עם מעט מים רותחים) שמים את כל החומרים וטורפים קלות עד להתמוססות מלאה של השוקולד והפיכת הבלילה ואחידה ומבריקה. 
  • ברגע זה מורידים את הקערה מהאמבט ומצננים תוך טריפה קלה אחת למספר דקות לשם קבלת ברק בשוקולד.
  • מעבירים לתבנית עם ניר אפיה בתחתיתה ומכניסים למקפיא למשך לילה.
  • בבוקר מוציאים את פלטת השוקולד מהכלי וחותכים בעזרת סכין חדה לקוביות של 1 על 1 סנטימטר.
  • מצפים באבקת הקקאו ומחזירים למשמרת במקפיא (יכול להחזיק עד חודש בכלי אטום במקפיא ולהוציא כל פעם כמה שצריך).

באהבה מקייטרינג צבעים מתוקים - שף ניצן ויקטורוביץ.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il