|
צילום: מאירקוקבוק
סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים
מאת: אחוה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 18.03.13
לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).
מרכיבים עיקריים: שומשום, שמן שומשום, חזרת, אגוזי לוז, צנונית, חצילים, גזר, סלק, שמן זית.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 סלקים משומנים בשמן זית ועטופים בנייר כסף 5 גזרים חתוכים לרבעים לאורך 250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים) צרור נבטי צנונית 1/2 כפית חזרת לבנה מגורדת חופן אגוזי לוז מקולפים ושבורים שמן שומשום לתיבול כפית שומשום שחור לקישוט
אופן הכנת המתכון
- מכניסים את הסלק לתנור למשך כ-30 דקות על חום גבוה.
- מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מזליפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפיה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפיה עם הסלקים.
- מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון, שום ובוחשים היטב) ומערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול.
- מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלק לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים.
- מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים.
- לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.
פסח כשר ושמח!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|