מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה  וחצילים כבושיםצילום: מאירקוקבוק

סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים

מאת: אחוה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 18.03.13

לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).

מרכיבים עיקריים: שומשום, שמן שומשום, חזרת, אגוזי לוז, צנונית, חצילים, גזר, סלק, שמן זית.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 סלקים משומנים בשמן זית ועטופים בנייר כסף
5 גזרים חתוכים לרבעים לאורך
250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים)
צרור נבטי צנונית
1/2 כפית חזרת לבנה מגורדת
חופן אגוזי לוז מקולפים ושבורים
שמן שומשום לתיבול
כפית שומשום שחור לקישוט

אופן הכנת המתכון

  1. מכניסים את הסלק לתנור למשך כ-30 דקות על חום גבוה.
  2. מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מזליפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפיה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפיה עם הסלקים. 
  3. מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון, שום ובוחשים היטב) ומערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול. 
  4. מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלק לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים. 
  5. מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים.
  6. לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.

פסח כשר ושמח!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il