מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מקפא טחינה אקזוטיצילום: מאירקוקבוק

מקפא טחינה אקזוטי

מאת: אחוה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 18.03.13

לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה מתכון למקפא טחינה אקזוטי, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).

מרכיבים עיקריים: חלב קוקוס, טחינה, לימון, רימון, זנגביל, אננס.

משך ההכנה: 5 דקות
מספר מנות: 4-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

קופסת טחינה אחוה 500 גרם
נוזל קוקוס מקופסא 400 גרם
אצבע מגורדת של ג'ינג'ר
קופסת שימורים קטנה של פלחי אננס חתוכים לקוביות
קומץ גרעיני רימון
רבע כוס מיץ רימונים טבעי 

אופן הכנת המתכון

  1. מעבירים את תוכן הטחינה הגולמית ונוזל הקוקוס לכלי גדול ומוסיפים אליו את הג'ינג'ר המגורד. בוחשים הכל יחד בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם מרקם אחיד. 
  2. מוסיפים את פלחי האננס ובוחשים בעזרת כף. 
  3. יוצקים לכוסות הגשה עד לגובה של כס"מ אחד פחות. מכניסים למקפיא עד שמתגבש. 
  4. כשעה לפני ההגשה, יוצקים את מיץ הרימונים ומחזירים למקפיא. 
  5. לפני ההגשה, מפזרים את גרעיני הרימון מעל ומגישים.  

פסח כשר ושמח!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il