מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חרוסת מקורית וטעימה במיוחד

מאת: נועם, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 27.03.13

חרוסת אפגניסתנית טעימה ומתוקה ובריאה, מקורית על בסיס תמרים ואגוזים.
המתכון עבר מדור לדור ועכשיו מופץ לרבים. בתאבון!

מרכיבים עיקריים: תמרים, שקדים, אגוזים, רימונים, תפוח עץ, יין אדום.

משך ההכנה: 15-20 דקות
מספר מנות: 8-16 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 ק"ג תמרים -מג'הול
1/2 ק"ג שקדים
1/2 ק"ג אגוזי פקאן ומלך
3 ק"ג רימונים
3 ק"ג תפוח עץ (עם הקליפה)
יין אדום
מיץ ענבים (תירוש)

אופן הכנת המתכון

מפרידים את האגוזים מהקליפה הקשה ומוצאים את הגרעינים מהתמרים ומפרידים את גרגירי הרימון. אחר-כך טוחנים את כל המרכיבים במטחנת בשר - למי שאין אפשר במעבד מזון, חוץ מהיין והמיץ ענבים (כדי שלא ידבק במכונה). בסוף, מוסיפים את היין והמיץ הענבים. לשמירה על הטריות אפשר להקפיא נשמר מצויין במקפיא.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il