מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ברוסקטה וקונפי עגבניות

מאת: Olive Leaf, קטגוריה: חלה
פורסם בתאריך: 18.05.10

מתכון להכנת ברוסקטה וקונפי עגבניות, באדיבות השף צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב.

מרכיבים עיקריים: חלה, צנון, צימון, גזר, עגבניות.

משך ההכנה: כ-5 שעות
מספר מנות: 5-7 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

½ חלה מתוקה מגולפת מהחלק הקשה וחתוכה לפרוסות בעובי של 1 סמ'
6 עגבניות חלוטות ללא קליפה. חתוכות ל – 4 ללא החלק עם הגרעינים.
½ כוס שמן זית
1 שני שום קצוצות
2 ענפים של קורנית מופרדים וקצוצים
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 צנון חתוך לרצועות דקות
1 קליפת מלפפון חתוכה לרצועות דקות
1 לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף עירית קצוצה

אופן הכנת המתכון

  1. מניחים את הפילה והעגבנייה על מגש עם נייר פרגמנט, ומוסיפים מעל קורנית, מלח פלפל ושמן זית.
  2. מכניסים לתנור בטמפ' של 80 מעלות למשך 5 שעות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את החלה עד לצבע זהוב, כשאת העגבנייה נניח על החלה.
  4. מערבבים בקערה את צנון, גזר, מלפפון והעירית הקצוצה, נוסיף מיץ לימון ושמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים את הסלט.
  5. מגישים את המנה לשולחן לצד הברוסקטה.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il