מוקפץ סיני
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל סיני
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון מסורתי להכנת מוקפץ סיני פשוט, זריז וטעים, עם כל מה שבא ליד.
מרכיבים עיקריים: שום, גזר, פלפל אדום, כרוב, נבטים, בצל, חזה עוף, אטריות נודלס, רוטב סויה.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 חבילה אטריות נודלס סיני מוכנות ומסוננות
חזה עוף חתוך לרצועות ומושרה בצ'ילי מתוק שום וסויה כחצי שעה
הירקות:
3 בצלים חצויים ופרוסים
2 שיני שום פרוסות
3 גזרים חתוכים למקלות
3 פלפלים אדומים מכמה צבעים פרוסים לרצועות
כרוב חתוך לרצועות
כוס נבטים (אם רוצים)
3 כפות רוטב סויה
צי’ילי חמוץ מתוק
מלח פלפל
כפית שום כתוש
אפשר להוסיף שעועית ירוקה סנפרוסט או אפונה סינית סנפרוסט
אופן הכנת המתכון
- להשרות את חזה העוף בצילי מתוק שום כתוש וסויה לטגן את רצועות העוף בנפרד ללא הנוזלים עד לצבע שחום להניח בצד.
- לטגן את הגזר עד להתרככות להוסיף את הגמבה הכרוב הנבטים ולהמשיך לטגן כמה דקות.להוסיף את הנודלס ולהמשיך להקפיץ .
- להוסיף תבלינים רוטב צ’ילי מתוק ואת החזה עוף להמשיך להקפיץ על אש נמוכה עוד כמה דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il