מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מוקפץ סיני

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל סיני
פורסם בתאריך: 05.09.13

מתכון מסורתי להכנת מוקפץ סיני פשוט, זריז וטעים, עם כל מה שבא ליד.

מרכיבים עיקריים: שום, גזר, פלפל אדום, כרוב, נבטים, בצל, חזה עוף, אטריות נודלס, רוטב סויה.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילה אטריות נודלס סיני מוכנות ומסוננות
חזה עוף חתוך לרצועות ומושרה בצ'ילי מתוק שום וסויה כחצי שעה

הירקות:
3 בצלים חצויים ופרוסים
2 שיני שום פרוסות
3 גזרים חתוכים למקלות
3 פלפלים אדומים מכמה צבעים פרוסים לרצועות
כרוב חתוך לרצועות
כוס נבטים (אם רוצים)

3 כפות רוטב סויה
צי’ילי חמוץ מתוק
מלח פלפל
כפית שום כתוש
אפשר להוסיף שעועית ירוקה סנפרוסט או אפונה סינית סנפרוסט

אופן הכנת המתכון

  1. להשרות את חזה העוף בצילי מתוק שום כתוש וסויה לטגן את רצועות העוף בנפרד ללא הנוזלים עד לצבע שחום להניח בצד.
  2. לטגן את הגזר עד להתרככות להוסיף את הגמבה הכרוב הנבטים ולהמשיך לטגן כמה דקות.להוסיף את הנודלס ולהמשיך להקפיץ .
  3. להוסיף תבלינים רוטב צ’ילי מתוק ואת החזה עוף להמשיך להקפיץ על אש נמוכה עוד כמה דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il