מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קובה בורגול עירקית

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 05.09.13

מתכון מסורתי להכנת קובה בורגול עירקית, מאת השף מירי גרינברג.

מרכיבים עיקריים: צנוברים, קינמון, בצל, קמח, בורגול, כמון, פפריקה מתוקה, .

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 כוסות בורגול דק
1/2 כוס שמן רגיל
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
2 כוסות קמח תופח (הכמות תלויה בספיגת הקמח)

למלית:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
4 כפות שמן
5 בצלים קצוצים דק
קינמון
צנוברים

אופן הכנת המתכון

 

  1. שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים. משרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים.
  2. סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה.
  3. מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח.
  4. לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים.
  5. מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות.
  6. מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון).
  7. מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד. בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה וממלאים את הקערית שנוצרה במילוי הבשר ומהדקים. סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית מגלגלים את הקציצה (אפשר לקחת מהקערה חתיכות בצק קטנטנות ולהשלים קרעים בבצק). את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן
  8. הטיגון נעשה במחבת עמוקה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות.
  9. אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר.יוצאת כמות גדולה לכן כדי להקפיא.
  10. החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות.

 

למלית בשר:

  1. להכין בקערה 1/2 קילו בשר טחון.
  2. לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
  3. להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
  4. להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
  5. לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
  6. לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר. לערבב.
  7. באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.
בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il