מרק חמוץ מתוק סורי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון חמים ומרגש להכנת מרק חמוץ מתוק, עם קציצות ודברים טובים. מרק חמוד וטעים שמקורו בסוריה.
מרכיבים עיקריים: פירורי לחם, בצל, בשר בקר טחון, פטרוזיליה, רסק עגבניות, לימון, אבקת מרק עוף, נענע, שום, סלרי, תפוח אדמה, דלעת.
משך ההכנה: כ-40 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
½ ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל בינוני
8 שיני שום חתוכות גס
4 בצלים חתוכים לרבעים
סלרי אמריקאי שהגבעולים חתוכים גס והעלים קצוצים דק
5-6 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
½ צרור נענע טריים וקצוצים
2-3 לימונים גדולים סחוטים
2 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1-2 כפות סוכר
לקציצות:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
75 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מכניסים לסיר גדול את הירקות החתוכים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים באבקת המרק ,במלח פלפל ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את הנענע, מיץ הלימון,סוכר ורסק העגבניות. מבשלים ל-10 דקות נוספות.
- בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות מהתערובת ומוסיפים אותן למרק.
- מבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מגישים בדרך כלל עם אורז לבן.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il