מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כרובית מטוגנת

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון להכנת פרחי כרובית מטוגנת, המתאים כתוספת לכל ארוחה. אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירקות שונים כגון: ברוקולי, פטריות, חציל.

מרכיבים עיקריים: כרובית, קמח, ביצים.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ראש כרובית טריה
מים לפי הצורך
½ כוס קמח
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1-2 ביצים
שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון

  1. שוטפים את הכרובית וחותכים לפרחים.שמים את פרחי הכרובית בסיר וממלאים מים עד לכיסוי הכרובית.מבשלים את הכרובית חצי בישול (שתישאר מעט קשה) מסננים ומקררים.
  2. שמים בקערה את הקמח ובקערה נוספת את הביצים עם התבלינים וטורפים.טובלים את הכרובית בקמח ואחר כך בביצים.
  3. במחבת מחממים שמן עמוק ולתוכו מכניסים את הכרובית המצופה ומטגנים לצבע חום בהיר.

הערה: אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירקות שונים כגון: ברוקולי, פטריות, חציל. אפשר לטבול את הירקות לאחר הביצים בפרורי לחם ולטגן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il