מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טולומבה - לביבות טורקיות מתוקות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון מסורתי להכנת לביבות טולומבה - לביבות טורקיות מתוקות וטעימות.

מרכיבים עיקריים: מי ורדים, דבש, ביצים, חמאה, קמח, סולת.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 כוס מים
50 גרם חמאה
כוס ושני שליש קמח לא תופח
2 כפות סולת
קורט מלח
3 ביצים
שמן תירס

לרוטב:
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס מים רותחים
מיץ מלימון אחד
3 טיפות מי ורדים או מי פריחת הדרים

אופן הכנת המתכון

מתחילים ברוטב:

  • מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה רבע שעה. מסירים מהאש.

מכינים את הטולומבה:

  • מרתיחים את המים והחמאה בסיר. מוסיפים את הקמח, הסולת והמלח ומערבבים נמרצות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומסירים מהאש.
  • מערבבים פנימה את הביצים – אחת בכל פעם.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מזליפים את הבצק דרך שקית זילוף עם פיה גדולה בצורת כוכב. אצבעות הטולומבה צריכות להיות באורך 3-5 ס"מ. מטגנים עד להזהבה ומוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת במגבות ניר.
  • כשכל הטולמבה מטוגנים, מכניסים אותם לתוך הרוטב ומשרים למשך חמש דקות. 
  • מוציאים בכף מחוררת ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il