|
טולומבה - לביבות טורקיות מתוקות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 06.09.13
מתכון מסורתי להכנת לביבות טולומבה - לביבות טורקיות מתוקות וטעימות.
מרכיבים עיקריים: מי ורדים, דבש, ביצים, חמאה, קמח, סולת.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 כוס מים 50 גרם חמאה כוס ושני שליש קמח לא תופח 2 כפות סולת קורט מלח 3 ביצים שמן תירס
לרוטב: 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 1 כוס מים רותחים מיץ מלימון אחד 3 טיפות מי ורדים או מי פריחת הדרים
אופן הכנת המתכון
מתחילים ברוטב:
- מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה רבע שעה. מסירים מהאש.
מכינים את הטולומבה:
- מרתיחים את המים והחמאה בסיר. מוסיפים את הקמח, הסולת והמלח ומערבבים נמרצות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומסירים מהאש.
- מערבבים פנימה את הביצים – אחת בכל פעם.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מזליפים את הבצק דרך שקית זילוף עם פיה גדולה בצורת כוכב. אצבעות הטולומבה צריכות להיות באורך 3-5 ס"מ. מטגנים עד להזהבה ומוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת במגבות ניר.
- כשכל הטולמבה מטוגנים, מכניסים אותם לתוך הרוטב ומשרים למשך חמש דקות.
- מוציאים בכף מחוררת ומגישים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|