מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאנג'ר: קוביות סלק בתחמיץ ושום

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: כבושים
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון להכנת תבשיל מסורתי של סלק בשום, הידוע בשם פאנג'ר: קוביות סלק בתחמיץ ושום.

מרכיבים עיקריים: חומץ, סלק, שום.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4-5 יח' סלק בגודל בינוני
1-2 כפות סוכר
 ½ כוס חומץ
¼ כוס מים
מלח ופלפל, לפי הטעם
5-7 שיניי שום בינוניים כתושים

אופן הכנת המתכון

  • שוטפים את הסלק ושמים בסיר יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד ריכוך. 
  • מסננים מקררים וקולפים את הסלק. 
  • חותכים את הסלק לצורות שרוצים ומעבירים לקערה. 
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  • שמים בכלי סגור במקרר.

ישנה אפשרות לרסק את הסלק ולטבל במיץ לימון, מלח, מעט שמן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il