|
צילום: יח"צ
לחמניות הבית של פינגוין
מאת: פינגוין, קטגוריה: לחמניות
פורסם בתאריך: 21.05.10
מתכון להכנת לחמניות הבית של פינגוין, באדיבות מסעדת פינגוין מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!
מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח, שומשום.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 60 גרם סוכר 20 גרם שמרים 20 גרם מלח 0.5 ליטר מים פושרים 50 מ"ל שמן
חומרים לאפייה: מעט שמן שומשום מלח גס
אופן הכנת המתכון
- מערבבים במכונה את הקמח והמלח.
- ממיסים את הסוכר והשמרים במים פושרים.
- מוסיפים לקמח את השמן, ולאחריו (מיד) את תערובת הסוכר והשמרים.
- נותנים לתערובת להתערבב במכונת הלישה במשך 10 דקות לפחות.
- בסיום הערבוב מוסיפים שמן זית על דפנות המכונה – כדי להבטיח שהבצק לא ידבק.
- שוקלים לפי הצורך, מחלקים לכדורים ומתפיחים.
- לאחר ההתפחה יוצרים מהכדורים לחמניות ארוכות או עגולות.
- מורחים על הלחמניות ביצה טרופה לצד שומשום ומעט מלח גס.
- מתפיחים את הלחמניות במשך 30 דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי של כ-250 עד 260 מעלות צלזיוס, עד שהלחמניות זהובות (כ-10 דקות).
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|