מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

במיה ברוטב עגבניות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 09.02.14

אוהה.. כמה שבמיה זה דבר טעים. נראה שבמיה ורוטב עגבניות הלכו יד ביד מאז ומעולם. המתכון הבא ישאיר אתכם עם רוק בפה.

מרכיבים עיקריים: במיה, לימון, עגבניות, עגבניות מרוסקות.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

½ קילו במיה טריה או 1 שקית במיה קפואה
2-3 עגבניות גדולות או 1 קופסא עגבניות מרוסקות
מלח,פלפל לפי הטעם
½ לימון סחוט
2 כפות שמן

אופן הכנת המתכון

  • שוטפים מיבשים  וקולפים את הבמיה בקצה בלי לפגוע בתרמיל.
  • שמים בסיר שמן ומטגנים מעט את הבמיה ומכבים את האש.
  • חותכים את העגבניות השטופות לקוביות גדולות ושמים בסיר נפרד,מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים עד ריכוך העגבניות.
  • מוסיפים את התבלינים מבשלים כמה דקות ומקררים.
  • מרסקים את העגבניות המבושלות ומסננים.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות לבמיה המטוגנת ומבשלים במשך 20 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il