|
במיה ברוטב עגבניות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 09.02.14
אוהה.. כמה שבמיה זה דבר טעים. נראה שבמיה ורוטב עגבניות הלכו יד ביד מאז ומעולם. המתכון הבא ישאיר אתכם עם רוק בפה.
מרכיבים עיקריים: במיה, לימון, עגבניות, עגבניות מרוסקות.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
½ קילו במיה טריה או 1 שקית במיה קפואה 2-3 עגבניות גדולות או 1 קופסא עגבניות מרוסקות מלח,פלפל לפי הטעם ½ לימון סחוט 2 כפות שמן
אופן הכנת המתכון
- שוטפים מיבשים וקולפים את הבמיה בקצה בלי לפגוע בתרמיל.
- שמים בסיר שמן ומטגנים מעט את הבמיה ומכבים את האש.
- חותכים את העגבניות השטופות לקוביות גדולות ושמים בסיר נפרד,מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים עד ריכוך העגבניות.
- מוסיפים את התבלינים מבשלים כמה דקות ומקררים.
- מרסקים את העגבניות המבושלות ומסננים.
- מוסיפים את רוטב העגבניות לבמיה המטוגנת ומבשלים במשך 20 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|