מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וקלות להכנה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגיות שוקולד
פורסם בתאריך: 09.02.14

המתכון של מירי גרינברג להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס רכות, נימוחות וקלות להכנה. לא תפסיקו לאכול אותן!

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קמח, תמצית וניל, ביצים, מרגרינה.

משך ההכנה: 50 דקות
מספר מנות: 10-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 1/4 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 חב' אבקת אפיה
300 גר' שוקולד צ'יפס

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל190 מעלות.
  2. מקציפים בקערה את המרגרינה עם הסוכרים לקצף אוורירי להוסיף את הביצים, תמצית וניל ובהדרגה את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. לערבב עד שהכול הופך לעיסה אחידה. 
  3. בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים או פיסטוק או שקדים. 
  4. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס"מ בערך).
  5. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

אפשרות נוספת להכנה: (אפשר לשמור במקפיא ולאפות כל פעם כמה שרוצים)

  1. משטחים על משטח עבודה ניילון נצמד ושמים עליו חלק מהבצק עוטפים ומגלגלים לצורת גליל. כך מכינים מס' גלילים מכל הבצק בקוטר של 5 ס"מ בערך. 
  2. מניחים את הגלילים במקפיא למשך שלוש/ארבע שעות שהבצק יקפא מעט. 
  3. לאחר מכן מוציאים ומתחילים לפרוס את הגליל בעובי של 1/2 ס"מ ולסדר בתבנית משומנת במרווחים גדולים (יש להסיר את הניילון לפניי הפריסה).
  4. מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל-10 דקות בערך, לקרר את העוגיות ואחר כך להוציא מהתבנית ולאחסן בכלי סגור.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il