| 
 | 
עוגיות שושנים של אמא
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגות ועוגיות 
פורסם בתאריך: 10.02.14 
מתכון לעוגיות שושנים במילוי קרם מרנג בטעם ווניל, ממש כמו הטעם של העוגיות של אמא. 
מרכיבים עיקריים: תפוזים, ביצים, מרגרינה, אבקת אפייה, קמח. 
משך ההכנה: 45 דקות  
מספר מנות: 8-15 מנות 
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 3 וחצי כוסות קמח 1 מרגרינה 3 חלמוני ביצה (צהוב) 1חב' אבקת אפיה 1 גביע שמנת רגילה או כוס מיץ תפוז קורט מלח
  למילוי קרם מרנג: 3 חלבוני ביצה (לבן) 1 כוס סוכר 2 חבילות אינסטד פודינג וניל 
אופן הכנת המתכון
  
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
 
- לבצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד וחלק.עוטפים את הבצק בניילון ושמים במקרר למשך חצי שעה. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בגודל של 20 ס"מ על 25 ס"מ. מורחים את הקרם על הבצק ומגלגלים לרולדה.חותכים את הרולדה לעוגיות בעבי של 1 ס"מ. מניחים את העוגיות על תבנית משומנת במרוחים בינוניים ואופים עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.    
 
- למילוי קרם מרנג: להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר. כאשר הקצף גמיש מוסיפים את אבקת אינסטד פודינג וניל ומערבבים בעדינות לקרם חלק.
 
- לקישוט: אפשר לפזר מעל לפני האפייה סוכריות צבעוניות, פצפוצי שוקולד, קינמון.
 
 
 
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |