מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות כרישה (קפטיקאס דה פרסה)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 10.02.14

מתכון לקציצות כרישה בנוסח יהודי טורקיה (קפטיקאס דה פרסה). מתכון תורכי מסורתי לקציצות פרסה עם בשר טחון.

מרכיבים עיקריים: קמח, קמח מצה, פירורי לחם, תפוחי אדמה, ביצים, כרישה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 6-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק״ג פרסה (6 כרישות גדולות)
1 תפוח-אדמה גדול
250 גרם בשר טחון
2 ביצים
מלח, פלפל
1/2 כוס קמח מצה או פרורי לחם

לציפוי:
1 ביצה
½ כוס קמח רגיל או קמח תפוח אדמה
½ כוס פרורי לחם או קמח מצה

אופן הכנת המתכון

  1. לוקחים את הפרסה וחותכים לחתיכות בגודל בינוני שוטפים טוב טוב ומבשלים. כאשר הפרסה רכה, מסננים את המים, וסוחטים היטב. שוטפים קולפים ומבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך ומסננים.במטחנת בשר (או במעבד מזון) טוחנים היטב את הפרסה ואת תפוח האדמה. מערבבים בקערה את הביצים, הפלפל המלח והבשר הטחון ומוסיפים את תערובת הפרסה, תפוח-האדמה ופירורי הלחם או קמה מצה.
  2. כשהתערובת אחידה, יוצרים קציצות בגודל בינוני ופוחסים אותן מעט.
  3. טובלים את הקציצות בקמח אחר כך בביצה ובסוף בפרורי לחם או קמח מצה מטגנים את הקציצות משני צידיהן במחבת עם שמן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il