מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל בשר מוזה (נתח פולייקה - פולי)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 10.03.14

מתכון להכנת תבשיל נתח בשר מוזה (נתח פולייקה - פולי), המתאים למנה עיקרית חגיגית ועשירה.

מרכיבים עיקריים: בצל.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 8-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו בשר מוזה פרוס ופרוסות של 1 ½ ס"מ
1 בצל בינוני ¼ כוס שמן מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. שוטפים את הבשר במים ושמים בסיר ממלאים במים עד לכיסוי הבשר ומרתיחים כשתי דקות. 
  2. שופכים את המים הרותחים עם הבשר למסננת ושוטפים.
  3. לשים בסיר את השמן לחמם מעט. להוסיף לסיר את הבצל הקלוף בשלמותו והבשר לטגן את הכל לצבע חום בהיר. 
  4. להוסיף מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
  5. למלא מים בסיר עד לכיסוי הבשר. לכסות במכסה ולבשל עד שהבשר מתרכך בערך שעה וחצי (בסיר לחץ בערך שעה). אם נשארו הרבה נוזלים, להמשיך לבשל עם מכסה פתוח עד לצמצום הנוזלים.

שדרוגים: ניתן להוסיף לאחר הבישול תפוח אדמה או פול ירוק ותמלינים לפי הטעם כגון: שום, כמון,פפריקה,רוזמרין ועוד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il